۲۶۰ هزار متر مکعب روان آب در سیلاب اخیر استان همدان کنترل و ۷۸ هزار متر مکعب آب استحصال شد.
محمد مهدی آرتیمانی افزود: ۲ مورد بروز سیلاب در حوزه شنجور در منطقه کرفس از توابع شهرستان درگزین و طاهرلو در شهرستان کبودرآهنگ گزارش شد که این سیلاب در پشت سازههای آبخیزداری جمع و در بیشتر سازههای کوچک و بزرگ استان، آب سرریز شده بود.
وی تصریح کرد: وجود این سازه ها، سد کردن مسیر سیلاب و کُند کردن سرعت آن سبب جلوگیری از بروز خسارت به باغهای پایین دست به ویژه در منطقه کرفس شده و این موضوع رضایت کشاورزان را در پی داشته است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: میزان کنترل رواناب در استان همدان به ازای هر هکتار ۲۷۰ متر مکعب و استحصال آن ۸۰ متر مکعب در هکتار است.
آرتیمانی افزود: با توجه به خشک بودن زمین و بارش تند باران، بلافاصله بعد از هر بارش شاهد بروز سیلاب بودیم در حالیکه اگر زمین مرطوب و بارش باران به تناوب و آرامی صورت میگرفت سیلاب رخ نمیداد.
وی با بیان اینکه در صورت مرطوب بودن خاک، آب سریعتر به داخل خاک نفوذ میکند، تصریح کرد: از ۷۸ هزار متر مکعب استحصال آب صورت گرفته در بارندگیهای اخیر تنها ۳۰ درصد در داخل خاک نفوذ کرده و به آبهای زیر زمینی اضافه شده است.
آرتیمانی گفت: استان همدان دارای ۲۴ هزار سازه کوچک و بزرگ است که ۳۵۰ هزار هکتار از اراضی استان را پوشش میدهد همچنین از سال ۱۳۷۱ با آغاز اجرای طرحهای آبخیزداری تاکنون ۹۴ میلیون متر مکعب روان آب در این استان کنترل شده است.