مصرف مداوم و زیاد فلفل تند توصیه نمیشود اما گنجاندن دیگر انواع فلفل در رژیم غذایی جزء توصیههای تغذیه سالم است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان ؛ گرچه مهمترین شهرت فلفل، تندی آن است اما این گیاه بومی آمریکای مرکزی و جنوبی با چهل گونه متفاوت در اندازه، رنگ و شکل، خواص متعددی برای سلامت بدن دارد. البته مصرف مداوم و زیاد فلفل تند توصیه نمیشود اما گنجاندن دیگر انواع فلفل در رژیم غذایی جزء توصیههای تغذیه سالم است.
8 خاصیت عادت به خوردن این ماده غذایی
طعم تندی فلفل بهدلیل وجود ترکیب شیمیایی بهنام کپسایسین است که گیرندههای گرما در دهان را فعال میکند. این ترکیب همچنین خواص ضدالتهابی دارد و خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با این التهابات را کاهش میدهد. از همینرو، مصرف 4 نوبت فلفل طی هفته در کنار رژیم غذایی متعادل در کاهش این عوارض موثر است.
فلفل، ماده غذایی با مقدار فراوان ویتامینهای A،C ،E ، K و B6 است. البته میتوان فلفل را منبع غنی از مس، آهن، منیزیوم، منگنز و پتاسیم دانست.
کپسایسین با تحریک ترشح مخاط تنفسی به پاکسازی مجاری تنفسی کمک میکند. خاصیت ضدالتهابی فلفل نیز در بهبود علائم مرتبط با سرماخوردگی موثر است. ترکیبات آنتیاکسیدانی و ویتامینC فلفل نیز روند بهبود بیماری را تسریع میکند.
گنجاندن فلفل در رژیم غذایی در تنظیم سطح انسولین موثر است. از همینرو، فلفل خوراکی مفیدی برای مبتلایان به دیابت محسوب میشود و بهتر است در رژیم غذایی جای گیرد.
فلفل منبع غنی از آنتیاکسیدانها بهخصوص دو نوع فلاونوئید بهنامهای کرستین و لوتئین همچنین منگنز و ویتامینE است. این ترکیبات آنتیاکسیدانی با رادیکالهای آزاد زمینهساز بیماریهای مختلف از جمله سرطانها و بهخصوص سرطان کولون و پروستات مقابله میکند.
کپسایسین در زمینه کاهش وزن نیز موثر است زیرا به سوختوساز بیشتر چربیها کمک میکند. مصرف فلفل باعث میشود روند تحلیل چربیها بیش از حد معمول اتفاق بیفتد.
مصرف فلفل به تسکین دردهای مرتبط با آرتروز و آرتریت روماتوئید کمک میکند که این تاثیر نیز بهدلیل کپسایسین است. امروزه پمادهای موضعی حاوی این ترکیب وجود دارد که به بهبود علائم چنین بیماریهایی کمک میکند.
فلفل تولید آندورفین که هورمون افزایش نشاط است را فعال میکند. خوردن فلفل تاثیر ضددرد نیز دارد و به بهبود علائم گرفتگی عضلانی مرتبط با استرس کمک میکند.