اشغال پارلمان عراق که روز شنبه آغاز شد دومین اشغال پارلمان طی چند روز گذشته است که در جریان آن حامیان صدر به زور وارد مجلس قانونگذاری میشوند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، صدها تن از هواداران مقتدی صدر برای دومین روز در پارلمان عراق اردو زده اند.
هواداران صدر علی رغم شلیک گاز اشک آور و استفاده از ماشینهای آبپاش نیروهای امنیتی و دمای هوای ۴۷ درجه سانتیگراد، روز شنبه پس از عبور از موانع بتنی سنگین جادههای منتهی به منطقه سبز، وارد ساختمانهای دیپلماتیک و دولتی بغداد شدند.
با گذشت نزدیک به ده ماه از انتخابات اکتبر عراق و با وجود مذاکرات فشرده میان جناحهای مختلف، هنوز دولت جدید در این کشور روی کار نیامده است.
تحلیلگران میگویند صدر، روحانی تندرویی که زمانی گروهی از شبه نظامیان را علیه نیروهای دولتی آمریکا و عراق رهبری میکرد، از اعتراضات خیابانی استفاده میکند تا نشان دهد که نظرات او باید در تشکیل دولت مورد توجه قرار گیرد.
تصمیم جناح شیعه برای انتخاب محمد شیاع السودانی برای پست نخست وزیری محرکی برای اشغال پارلمان از سوی هواداران صدر شد.
مردم به صورت داوطلبانه در میان معترضان سوپ و تخم مرغ آب پز و نان و آب توزیع میکنند. برخی از معترضان شب را روی پتوهای کف زمین ساختمان مجهز به تهویه مربوط به دوران دیکتاتور صدام سپری کردند. برخی دیگر هم در محوطه باز و روی تشکهای پلاستیکی و زیر درختان خرما شب را به صبح رساندند.
از زمان حمله آمریکا و سرنگونی صدام در سال ۲۰۰۳، تشکیل دولت در عراقِ چند قومیتی، همواره نیازمند مذاکرات پیچیده بوده است.
جناح صدر در انتخابات اکتبر به عنوان بزرگترین فراکسیون پارلمانی ظاهر شد، اما نتوانست رای اکثریت را به دست آورد. در ماه ژوئن، ۷۳ قانونگذار حزب صدر در تلاش برای خروج از بن بست تشکیل دولت جدید، استعفا دادند.
این مسئله موجب شد تا بزرگترین جناح پارلمان عراق تغییر کند، با این حال هنوز توافق بر سر تعیین نخست وزیر، رئیس جمهور یا کابینه جدید صورت نگرفته است.
اشغال پارلمان که روز شنبه آغاز شد دومین اشغال پارلمان طی چند روز گذشته است که در جریان آن حامیان صدر به زور وارد مجلس قانونگذاری میشوند.
اعتراضات اخیر تازهترین چالش عراق به عنوان کشوری است که چند دهه درگیر جنگ بوده و حالا با تأثیرات تغییرات آب و هوایی دست و پنجه نرم میکند.