در بارندگیهای اخیر سامانه مانسون سازههای آبخیزداری خراسان جنوبی ۶۵۰ هزار متر مکعب رواناب را مهار کردند.
نصرآبادی گفت: در بارندگیهای اخیر فقط در دو شهرستان طبس و بشرویه بارندگیها باعث آبگیری بخشی از سازههای این دو شهرستان شد.
نصرآبادی افزود: از مجموع ۱۹۰ سازهی شهرستان طبس با حجم ذخیره سازی ۸ میلیون متر مکعب، در بارندگیهای اخیر ۴۴ سازه روانابها را مهارکردند و ۵۰۰ هزار متر مکعب آبگیری شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به وجود ۱۹۰ سازه در شهرستان بشرویه با حجم آبگیری ۶ میلیون متر مکعب گفت: ۱۰ سازه در بارندگیهای اخیر با حجم ۱۵۰ هزار متر مکعب در این شهرستان آبگیری شد.
وی گفت: بارندگی در سایر شهرستانها موجب آبگیری سازهها نشده است.
به گفته نصر آبادی مجموعه فعالیتهای آبخیزداری به منظور اعمال مدیریت حوزههای آبخیز علاوه بر اهدافی، چون حفاظت از عرصههای طبیعی، مهار سیل، کنترل فرسایش خاک و جلوگیری از پر شدن سدها و مخازن از رسوبات، مهار روانابها و استحصال آب و پایدار سازی منابع آبی چاه ها، چشمهها و قنوات به عنوان مهمترین نیاز کشاورزان، مرتعداران، دامداران و دیگر آبخیز نشینان و بهره برداران حوزههای آبخیز مد نظر قرار میگیرد.
وی، گفت: خراسان جنوبی به دلیل تحمل دورهی طولانی مدت خشکسالی دچار شرایط سخت و شکننده در برابر بارانهای سیل آساست به این معنی که در استان سیل و خشکسالی را با هم شاهدیم.
نصرآبادی افزود: اقدامات منابع طبیعی و آبخیزداری باید در چند حوزه آبخیزداری، مرتع و مقابله با بیابان زایی به نحوی اجرا شود که بتوانیم با کاهش خسارت بارندگیهای سیل آسا برای افزایش پوشش گیاهی و تقویت سفرههای آب زیرزمینی و در نهایت افزایش تولید کشاورزی و امنیت غذایی اقدام کنیم.