عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اجرای راهکارهای کاهش مخاطرات سیلاب در ۱۱ حوضه آبریز شمال تهران، بر ضرورت راهاندازی هشدار سریع سیل در تهران و استانهای پرخطر تاکید کرد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با یادآوری اینکه در سیل ۱۳۶۶ ۳۰۰ هموطن ما فوت شدند، افزود: شهر تهران به واسطه وجود ارتفاعات شمالی و دره رودهایی واقع در ۱۱ حوضه آبریز که وسیعترین آن در شمالغرب و دره کن با ۲۲۰ کیلومتر مربع تا کم وسعتترین آن به طول ۷ کیلومتر مربع به شکل موازی در شمال شهر تهران مناطق مختلف تهران را در مناطق ۱، ۲، ۵ و ۲۲ به شکل مستقیم در معرض خطر قرار داده است.
مدیرگروه کاهش مخاطرات و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: آبادیهای متعددی نیز در جوار درهرودهای مشرف به تهران همچون کن، فرحزادی، گلابدره، دارآباد و درههای مشرف به تجریش وجود دارد که ریسک سیلاب در شهر تهران را بالا برده است.
بیتاللهی توضیح داد: با بارندگیهای رگباری ناگهانی در همه این حوضههای آبریز،از چند جبهه خطر سیلاب، شهر تهران را درگیر خواهد کرد که مدیریت این سیلابها در زمان رویداد بسیار دشوار است. برای اینکار یکی از راهکاهاری موثر راه اندازی هشدار سیل وکارهای متعددی برای کاهش سرعت سیل و قدرت تخریبی سیلاب است که باید در دستور کار فوري دستاندرکاران قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: علاوه بر راهاندازی هشدار سیل، جلوگیری از احداث بنا در مسیلها، آبراههها و حریم بستر رودخانهها بسیار حائز اهمیت است.
عضو هیاتعلمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در خصوص سیل امامزاده داوود و همچنین دلایل اصلی رخداد این حادثه گفت: دخالت انسانی نابجا و احداث کانال، تنگ کردن عرض مسیل و نفوذ آب به سطح و اطراف در کنار شیب تند و بارش شدید لحظهای، منجر به خسارات جانی و مالی در امامزاده داوود منطقه کن شد.
عضو هیاتعلمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در بیان پیشنهادهای مرکز اعلام کرد: با توجه به هفت دره رود و حوضه آبریز مشرف به شهر تهران شامل کن، گلاب دره، دارآباد، فرحزاد، درکه و چندین آبراهه که مشرف به شهر هستند، سیستم هشدار میدانی سیل ، مهمترین کاری است که باید انجام شود که اینکار بسیار عملیاتی است. علاوه بر آن احداث سرعتگیرها به منظور کاهش سرعت سیل و جلوگیری از ورود بار جامد سیل نیز در این درههای پرشیب بسیار ضروری است.