سازمان بهداشت جهانی در پی بارشهای سیل آسا، نکاتی را برای حفظ ایمنی بیشتر در برابر خطرات احتمالی سیل اعلام کرد.
بر اساس این گزارش با رعایت نکاتی که در این مطلب آمده است، به هنگام سیل با این اقدامات سلامت خود را حفظ کنید.
ترویج اقدامات بهداشتی مناسب و روشهای بهداشتی آماده سازی غذا
- از آب سیل برای شستن ظروف، مسواک زدن یا شستن و پختن غذا استفاده نکنید و اگر با آب سیل در تماس بوده اید، دست و بدن خود را با آب و صابون بشویید.
- تمیز کردن خانه به شکلی ایمن پس از آبگرفتگی
- هر چیزی که قابل شست و شو و تمیزکردن با محلول سفید کننده نباشد (مثل بالشت و تشک) را دور بیندازید.
- همه دیوارها، کفها و سطوح دیگر را با آب و صابون و همچنین محلول سفید کننده تمیز کنید.
محافظت در مقابل پشه
- اگر در منطقه سکونت شما آب راکد وجود دارد از مواد دافع پشه استفاده کرده و آن را طبق دستورالعمل مندرج روی بسته بندی محصول به لباس یا بدن خود بمالید.
- همچنین شلوار و پیراهن آستین بلند پوشیده و زیر پشه بند بخوابید.
دور ریختن غذاهایی که با سیلاب در تماس بودهاند
- خوردن غذایی که با سیلاب در تماس بوده بهداشتی نیست و خطر بیماریهای با منشاء آب آلوده را افزایش میدهد، بنابر این هر غذایی را که با سیلاب در تماس بوده باید دور ریخت.
- خودداری از تردد پیاده یا با ماشین از مناطق سیل زده یا دچار آب گرفتگی
- حتی کمترین میزان آب نیز میتواند خطرات چشمگیری برای خودروها به همراه داشته باشد.
- ممکن است سیمهای برق در آب افتاده باشند یا آب حاوی مواد شیمیایی خطرناک باشد.
- همچنین سیل به راحتی میتواند انسان و ماشین را با خود ببرد.
کلردار کردن یا جوشاندن آب برای نوشیدن یا پختن غذا
- تامین مستمر آب آشامیدنی سالم مهمترین اقدام برای کاهش خطر شیوع بیماریهای با منشاء آب آلوده در مناطق سیل زده است، بنابر این کلردار کردن یا جوشاندن آب برای نوشیدن یا پختن غذا در این مناطق ضروری است.