مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان صدور مجوز طرح توسعه یک میدان نفتی جدید در تالاب هورالعظیم را رد کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، محمدجواد اشرفی گفت : گزارش ارزیابی محیط زیستی توسعه میدان نفتی سهراب در شمال هورالعظیم در نوبت بررسی است و مجوز توسعه این میدان هنوز صادر نشده است.
وی افزود : گزارش ارزیابی طرح میدان نفتی سهراب که در انتهای مخزن شماره یک هورالعظیم در کنار دایک مرزی واقع است، در سالهای گذشته به اداره کل محیط زیست خوزستان و سازمان حفاظت محیط زیست ارجاع شد و کمیته ملی ارزیابی این سازمان در سال ۹۷ با اجرای میدان نفتی سهراب یک و ۲، در قالب ۲ پد موجود و جادههای دسترسی موافقت کرد و اکنون که مهندسی توسعه نفت درخواست صدور موافقت را داشته در اداره کل محیط زیست خوزستان در حال بازنگری است.
به گفته وی، طرح میدان نفتی سهراب یک و ۲ احتمالا در این هفته در کمیته ارزیابی ملی دوباره بررسی شده و ممکن است تا ۲ ماه آینده مجوز آن صادر شود.
وی افزود: امسال درخواست توسعه کامل میدان نفتی سهراب در قالب ۲۵ پد و ۳۵ چاه مطرح و گزارش ارزیابی محیط زیستی آن به تازگی به سازمان محیط زیست ارایه شده است؛ با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از این طرح در مخزن شماره یک تالاب قرار دارد، ما به خاطر اثرات تخریبی به شدت با آن مخالفت کردیم و گزارش را برای بازنگری و بازبینی عودت دادیم که این طرح در نوبت بررسی است و قرار شد آن را اصلاح کنند.
اشرفی اضافه کرد: علاوه بر این قرار بود به موازات دایک مرزی به طول تقریبی ۱۶ کیلومتر درون قسمت ایرانی تالاب (مخزن یک) توسعه جاده دسترسی را داشته باشند که با این نیز مخالفت کردیم، ولی تمهیداتی را در نظر گرفتیم که برای اجرای آنها در حال مذاکره هستیم.
وی مخزن شماره یک هورالعظیم را ورودی اصلی آب به این تالاب بیان کرد و گفت: موقعیت چاهها و پدها در طرح توسعه میدان نفتی سهراب در انتهای تالاب در کنار دایک مرزی خواهد بود که اگر تالاب را به صورت یکپارچه در نظر بگیریم در وسط تالاب قرار میگیرد؛ البته کشور همسایه نیز بدون کمترین توجه به مسایل محیط زیستی در تالاب هورالعظیم در حال انجام فعالیتهای نفتی است.
اشرفی درباره دخل و تصرف در محیطهای زیرمدیریت سازمان محیط زیست از جمله تالابها، تاکید کرد: با توجه به ارزشهای اکولوژیک این مناطق برای این سازمان و همه دوستداران محیط زیست، مطلوب این است که هیچگونه دخل و تصرفی که منجر به تخریب غیر قابل برگشت در عرصهها باشد صورت نگیرد؛
بیشتر بخوانید : امضای قراردادهای پژوهشی ازدیاد برداشت از میادین نفتی
قرارداد توسعه و بهرهبرداری از میدان نفتی سهراب، که نخستین چاه اکتشافی آن در سال ۱۳۹۱ حفاری شده بود، در بهمن ۱۴۰۰ امضا شد.