دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات گفت: نسخه الکترونیک اکنون پایه حوزه سلامت الکترونیک و در مسیر توسعه و پیشرفت است.
وی در ادامه افزود: حضور تشکلها در گفتگو با حاکمیت میتواند موجب شود تا منفعت شخص حقوقی به جمعی تسری یابد.
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات همچنین با ضعیف خواندن عملکرد کشور در بحث رگولاتوری، گفت: «بایستی بین مردم، حاکمیت و کسبوکار تعادل برقرار شود که این وظیفه رگولاتوری است؛ در حالی که در این زمینه تا حدودی ضعیف عمل کردهایم. .»
وی با اعتقاد بر اینکه کارگروه اقتصاد دیجیتال میتواند تهدیدها را به فرصت تبدیل کند، از بخش خصوصی خواست تا در پیشنویس آییننامهها و قوانین مشارکت داشته باشند.
آقای باقری اصل با تاکید بر اهمیت حفاظت از دادهها بیان کرد: پرونده الکترونیک سلامت اشخاص در تمام دنیا از درجه اهمیت بالایی برخوردار است از همین رو از فعالان این حوزه خواست تا وظیفه خود را در این زمینه به خوبی انجام دهند.
رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری اتاق تهران نیز در این نشست، نبود اتحاد و تکروی برخی کسبوکارها را پاشنه آشیل تعامل با رگولاتوری دانست و گفت: «ما زیاد انتقاد میکنیم، اما عموما به جای انتقاد، راهحلی ارائه نمیکنیم. ما با همکاری انجمنها پیشنویس جایگزینی برای قانون جهش تولید دانشبنیان ارائه کردیم؛ اگرچه تمام آن اعمال نشد، اما برخی از بندهای مفید آن اضافه شده یا باقی ماندند. در حال حاضر نیز آییننامهای برای هیئت وزیران تهیه میکنیم.»
«فرزین فردیس» با اشاره به کمیسیون سلامت اتاق ایران از آن به عنوان کمیسیونی قدیمی و پرقدرت یادکرد و گفت میتوان از اعضای آن روش تعامل با دولت را آموخت و از آنها برای پیشبرد اهداف استفاده کرد.
رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال انجمن تجارت الکترونیک تهران هم از لزوم اتحاد کسبوکارهای حوزه سلامت دیجیتال و تشکلهای صنفی سخن گفت و این روند را رمز موفقیت برای تعامل با حاکمیت و قانونگذاری درست دانست.
ژوبین علافبند با اشاره به اینکه ماهانه تقریبا ۳۰ میلیون ویزیت در کشور انجام میشود و سهم ویزیت آنلاین کمتر از ۵۰۰ هزار مورد است، اعلام کرد :استارتاپهای حوزه سلامت دیجیتال با ارائه خدماتی مثل مشاوره و نوبتگیری آنلاین و تحویل دارو وارد فضایی شدهاند که پیش از این هیچ قانونی برای آن وجود نداشته است. این امر باعث میشود تا حاکمیت به دنبال برخورد با فعالیت کسبوکارها باشد، در حالی که بخش خصوصی برای بقای خود همیشه به فکر دغدغههای حاکمیت بوده است.»
او در ادامه سه هدف اصلی را برای فعالیت کمیسیون سلامت دیجیتال انجمن برشمرد و اظهار داشت: اولین هدف، قرار گرفتن بخش خصوصی به عنوان مشاور در کنار بخش دولتی است. هدف دوم نیز اتحاد بخش خصوصی است تا کسبوکارها باوجود رقابتی که بینشان وجود دارد، بتوانند برای اهداف مشترک با یکدیگر همکاری کنند.
به اعتقاد علاقبند این اتحاد مانع وضع قوانین ضد کسبوکارها میشود و در نهایت قانونگذاری را به دنبال خواهد داشت که دغدغه حاکمیت، کسبوکار و نیازهای مردم را رفع کند و به سود اقتصاد کشور خواهد بود.
وی هدف سوم کمیسیون را همکاری تشکلهای مختلف عنوان کرده و گفت: «زمانی که در اسنپ بودم مهم نبود که کلاه سازمان نظام صنفی، اتحادیه یا انجمن سرمان است. مهم این است که قوانینی تصویب شود که به نفع همه باشد. هدف مشترک همه تشکلها دفاع از حق بخش خصوصی است و اتحاد و همبستگی بین تشکلها خیلی اهمیت دارد.»
رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال در بخش دیگری از صحبتهای خود، به آمارهای این حوزه اشاره کرده و گفت: «براساس آمارها، سالانه هر ایرانی ۷.۵ ویزیت پزشکی انجام میدهد (شامل بیمارستان نمیشود) که ۲.۵ مورد آن مربوط به آزمایش و باقی ویزیتهایی است که پزشکان انجام میدهند.»
به گفته وی در کشور ماهانه حدود ۳۰ میلیون ویزیت صورت میپذیرد که سهم ویزیت آنلاین از آن کمتر از ۵۰۰ هزار مورد است،
جانمایی قانونی استارتاپهای سلامت دیجیتال، حمایت از تبادل اطلاعات در عین مراقبت از اطلاعات بیمار، احراز هویت و امضای الکترونیک، حفاظت از دادهها و حریم خصوصی، قوانین استاندارد مربوط به زنجیره تامین سلامت مثل ویزیت، نسخه و دارو از جمله چالشهای حقوقی کسبوکارهای سلامت دیجیتال در ایران است که کمیسیون مربوط در انجمن تجارت الکترونیک به دنبال رفع آن است.
ا