رئیس سازمان بهزیستی کشور: شهرداریها موظف هستند وسائط نقلیه مناسب سازی شده را به صورت حداقلی در پایانههای حمل و نقل شهری قرار دهند.
آقای علی محمد قادری افزود: از سوی دیگر سازمان مرتبط از جمله راهداری در حوزه پایانههای برون شهری نیز به این امر توجه ندارد و هیچ اتوبوسی وجود ندارد که معلولان را منتقل کند.
وی گفت: متاسفیم که در این پیکره وسیع کاری، نتوانستیم فضایی را برای حمل و نقل صحیح و ایمن افراد دارای معلولیت ایجاد کنیم.
آقای قادری با اشاره به این که در کشورهای دیگر از هر ۱۰ اتوبوس، یک اتوبوس دارای تصویر ویلچر است که یعنی صندلی آن در اختیار معلول قرار میگیرد، افزود: هم اکنون از سوی سازمان شهرداری ها، اتوبوس خریداری میشود، اما یکی از این اتوبوسها در کلانشهر تهران مرتبط با افراد دارای معلولیت نیست. حتما باید سامانه هوشمندی در این زمینه ایجاد شود.
وی گفت: تنها شهرداری که خودروی مناسب سازی شده در اختیار معلولین قرار داد، شهرداری تهران است و بودجهای هم برای مناسب سازی منازل جانبازان و افراد دارای معلولیت را درنظر گرفت.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: یکی از مصوبات جلسات ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور این است که ما باید سامانه هوشمند حمل و نقل و ایاب و ذهاب معلولین در کشور داشته باشیم که در این زمینه قول داده شده است که این موضوع پیگیری شود.
وی افزود: در این زمینه باید گزارشی به کمیسیون اصل ۹۰ ارائه شود و وزارت کشور ظرفیتی از طریق شهرداریها دارد که این موضوع را پیگیری کند.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور نیز در این جلسه گفت: در جلسه امروز مصوباتی به تصویب رسید که تمامی آنها توسط شرکتها و سازمانها اجرا خواهند شد.
آقای مهدی جمالی نژاد افزود: با توجه به تغییر دبیر ستاد مناسبسازی کشور که اخیرا انجام شده و فرد جدیدی منصوب شده است تاکید ما بر این بود که جلسات به صورت منظم و بر اساس تقویمی که به دستگاهها داده میشود، برگزار شود.
وی گفت: به تازگی دستورالعملی در حوزه ساخت و ساز توسط وزارت راه و شهرسازی در بازه زمانی بسیار کوتاهی بازنگری شده است که بر همین اساس در این جلسه مصوب شد که این دستورالعمل بازنگری شده در اختیار وزارت کشور قرار بگیرد تا به دستگاهها، سازمانها وشهرداریها ابلاغ شود.