سازمان زندانها با انعقاد تفاهم نامههایی با دستگاههای مختلف در تلاش است توسعه اشتغال خانواده زندانیان را از لحاظ کمی و کیفی عملیاتی کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، زمانی که فردی به زندان میافتد، خانواده او با انبوهی از مشکلات مواجه میشوند به گونهای که حتی به سختی امرار معاش میکنند و مشکلات اقتصادی آنان را در تنگنا قرار داده است.
زندانی شدن سرپرست و نان آور یک خانواده، آسیبهای متعدد اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و روان شناختی را برای همسر و فرزندان زندانیان به همراه دارد.
رئیس قوه قضائیه در این باره میگوید: باید نسبت به سرنوشت خانواده یک زندانی، از جمله امرار معاش او، فرزندان، همسر، ازدواج دختران و آینده آنان توجه شود.
یکی از دغدغهها و سیاستهای سازمان زندانها، حمایت از خانواده زندانیان از جمله ابجاد اشتغال برای آنان است تا کمی از مشکلاتشان کاسته شود و
آقای محمدی رئیس سازمان زندانها در این باره میگوید: این سازمان با انعقاد تفاهم نامههایی با دستگاههای مختلف در تلاش است توسعه اشتغال خانواده زندانیان را از لحاظ کمی و کیفی عملیاتی کند.
اکنون با امضای تاهم نامهای میان انجمن حمایت از خانواده زندانیان مرکز و موسسه علوم و فنون تهران، قرار است هزار نفراز خانواده زندانیان، آموزشهای لازم را در زمینه کسب و کار فرا گیرند.
همسر یکی از زندانیان که به جرم مواد مخدر در زندان است درباره این کلاسها میگوید: این کلاسها مهارتهای کسب و کار را به ما آموزش میدهد تا در خصوص ایجاد یک شغل از جمله مشاغل خانگی و بازاریابی آن تلاش کنیم.
این آموزشها در راستای توانمند سازی خانواده زندانیان و کاهش آسیب آنان انجام میشود.
مظفر الوندی رئیس انجمن حمایت از خانواده زندانیان در این باره میگوید: خانوادههایی که سامان میگیرند و زندانی بعد از آزادی به آغوش خانواده باز میگردد، ارتکاب مجدد جرم زندانی، بسیار کاهش مییابد.
وی اضافه میکند: خانواده زندانیان، هیچ گناهی ندارند و باید از گسستگی خانواده این زندانیان جلوگیری و به تحکیم این خانوادهها کمک کنیم.
آموزشهای کسب و کار برای خانواده زندانیان به صورت رایگان انجام میشود و بعد از استعداد یابی، افراد آموزش دیده برای ایجاد یک شغل، حمایت میشوند.
ظاهر شاهین مدیرعامل موسسه علوم فنون تهران میگوید: آموزشها در زمینه نیاز بازار، ارائه محصولات و خدمات در زمان مناسب و نحوه بازار یابی محصولات است.
همچنین اگر خانواده زندانیان، سرمایه لازم را برای ایجاد کسب و کار نداشتند، باز هم از آنان حمایت خواهد شد.
اسماعیل ابراهیم زاده عضو هیات علمی موسسه علوم و فنون تهران دربار باره میگوید: این افراد معمولا یک مشاغل خانگی دارند و با مهارتهایی که در کلاسها فرا میگیرند، این مشاغل را راه اندازی و گسترش میدهند.
وی اضافه میکند: اگر خانواده زندانیان سرمایهای برای ایجاد یک کسب و کار نداشتند، از آنجایی که بسیاری از دانش آموختگانی که در این موسسه تحصیل میکنند، مدیران عامل شرکتهای بزرگ هستند، خانوادهها به این شرکتها معرفی میشوند و بر اساس استعدادی که دارند، میتوانند در شرکتهای مختلف مشغول به کار شوند.
توجه به خانواده زندانیان جلوگیری از لغزش و جرمی جدیدرا به همراه دارد.
طرح خوبیست، بهتر نیست زودتر از اینها اقدام میشد، من خانواده های بسیاری را می بینم که بخاطر نبود سرپرست خانواده شرایط خیلی سختی دارند و خیلی از خانواده ی زندانیان از هم متلاشی شده