جانشین قرارگاه پدافند شیمیایی گفت: خروج صنایع شیمیایی از مراکز جمعیتی، نیازمند همکاری دولت و مجلس و اجرای نظام مصونسازی و عملیات پدافند شیمیایی کشور است.
جانشین قرارگاه پدافند شیمیایی گفت: همچنین پایش مخاطرات و تهدیدات شیمیایی در کشور، ساماندهی، مدیریت و فرماندهی حوادث در زیرساختهای شیمیایی، فرهنگسازی، آموزش و تربیت نیروهای متخصص بخش دیگری از اهداف فعالیتی قرارگاه پدافند شیمیایی است.
گوهری در ادامه با بیان اینکه گسترش روزافزون شهرها در کنار توسعه صنایع شیمیایی سبب قرار گرفتن این صنایع در حریم مناطق مسکونی شده است، گفت: صنعت پتروشیمی هرچند بهعنوان یکی از صنایع پیشران اقتصاد کشور محسوب میشود، اما با وجود این اهمیت و مزایای بسیار صنایع شیمیایی در ایجاد اشتغال و رونقبخشی به اقتصاد، یکی از مهمترین معضلات در این بخش، عدم توجه به توسعه متوازن این صنایع است.
جانشین فرمانده قرارگاه پدافند شیمیایی اضافه کرد: این امر شرایط بالقوهای را برای بروز رخدادها، تهدیدات و حوادث در حوزه مخاطرات شیمیایی سبب شده است؛ زیرا صنایع شیمیایی و پتروشیمیایی جزو صنایع پرخطر محسوب میشوند؛ از این رو ایمنی شرط نخست در بهرهبرداری از این صنعت است؛ به عبارت دیگر در این بخش، توسعه ایمن و متوازن یک اصل و الزام حیاتی است.
گوهری با اشاره به اینکه یکی از کمبودها در این زمینه نبودِ نیروی کافی آموزشدیده و تجهیزات لازم برای پاسخ به تهدیدات شیمیایی است، عنوان کرد: از همین رو ارتقای توانمندی نیروهای واکنش سریع در بخشهای امداد و نجات آتشنشانی و اورژانس از جمله مواردی است که در دستور کار سازمان پدافند غیرعامل کشور قرار گرفته است؛ در این زمینه تأکید سازمان بر استفاده از توان و ظرفیت بخشهای مختلف مانند نیروهای لشکری همچون بسیج و نیروهای کشوری مانند آتشنشانی، هلال احمر و واحدهای بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) است.