معاون توسعه همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: جهان ایران را به فرهنگ و تمدنش میشناسد و ما باید فراتر از کشورهای دیگر به ارتباطات فرهنگی با جهان معاصر بیندیشیم.
وی با تأکید بر توجه توأمان به ظرفیتهای دولتی و ظرفیتهای مردمی افزود: سازمان متکفل این امر و مسئول هماهنگی این ظرفیتها در خارج کشور است. قلمرو فعالیت رایزنان فرهنگی قلمروی به گستره فرهنگ کشور است و فرهنگ از دیدگاه ما از آداب و رسوم، اندیشه و تفکر آغاز میشود و تا حرکت به سمت خدمات و محصولات فرهنگی در حوزه سینما، صنایع دستی، گردشگری، حوزههای تمدنی و موارد مشابه ادامه پیدا میکند.
معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، فعالیتهایی، چون (اجتماعی سازی گفتمان امت اسلامی) و (افزایش سهم ایران در بازار صنایع فرهنگی) را بخشی از فعالیتهای گستردهای اعلام کرد که در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
وی همچنین گفت: موضوع فرهنگ بستر تعاملاتی است که دیگر حوزهها را پشتیبانی میکند و ما در حوزه سیاسی؛ اجتماعی و اقتصادی نیازمند به کارگیری ارتباطات فرهنگی هستیم.
بهمنی (حضور در زیست بومهای نوین) و (صدور محصولات و خدمات فرهنگی) را دو اولویت مهم در طرح تحول این سازمان اعلام کرد و از ایرانیان مقیم خارج خواست که با برقراری ارتباط بیشتر و پررنگتر با رایزنان فرهنگی، همکار و همراه این سفیران فرهنگی ایران در راستای تحقق اهداف باشند.
وی (زبان فارسی) را یکی از مؤلفههای هویتی ایرانیان دانست و از تقویت زبان فارسی در خانوادهها، به ویژه نزد فرزندانی که دور از میهن به دنیا آمده اند؛ به عنوان یکی از مصداقهای این همکاری مؤثر یاد کرد.