به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای زلفیگل، در مراسم هفته ملی کارآفرینی دانشگاه فنی و حرفهای، با تأکید بر اینکه دانشگاه فنی و حرفهای و علمی کاربردی جایگاه خاصی دارند، بیان داشت: در وضعیت فعلی کشور نیاز جدی به پنجههای کارآمد میباشد.
وی گفت: در برنامه توسعه ششم به بحث مهارتآموزی توجه ویژه شده است چرا که ۳۰ درصد آموزشها، باید مهارتمحور باشند و این دانشگاهها با اهدافی که دارند میتوانند اثربخشی و الگو برای سایر دانشگاهها باشند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: یکی از ویژگیهای دانشگاه فنی و حرفهای این است که میتواند در هر شهرستان از کشور، حضور داشته و اثربخش باشد، بنابراین تکثیر و توسعه آموزشهای فنی و حرفهای، جزو برنامههای جدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. در این راستا تلاش خواهیم کرد در برنامه توسعه هفتم که در حال تدوین میباشد سهم آموزشهای مهارتی و فنی و حرفهای، به طور ویژه دیده شود.
زلفیگل اظهار داشت: ایجاد شغل با سطح سواد، ارتباط جدی دارد چرا که در توسعه شرکتهای دانشبنیان یکی از اهداف مهمشان این است که افراد با سطح عالیه را به کار میگیرند، اما دانشآموختگان دانشگاه فنی و حرفهای با داشتن پنجه توانمند، هزینه ایجاد اشتغال را کاهش میدهند.
وی افزود: توجه به توسعه مهارتآموزی یک ضرورت است، چه از لحاظ محتوا و چه شیوه آموزش. در کنار پژوهش آموزشمحور باید آموزش مهارتمحور هم دیده شود که در حال تهیه شیوهنامه جدید تألیف کتب درسی میباشیم و در نظر داریم بخشهای فرهنگی، مهارتی، هویتی و معرفی اسطورههای علمی کشور را در تألیف کتب درسی، مدنظر قرار دهیم و توجه ویژه به معرفی و شناساندن افراد صاحب ایده و صاحب مکتب داشته باشیم تا دانشجویان به این باور برسند که آنها هم میتوانند روزی به مرجعیت علمی تبدیل شوند.
وزیر علوم با اشاره به یکی دغدغههای مقام معظم رهبری و توجه ویژه ایشان به هویتمداری، خودباوری و افزایش امید دانشجویان، خاطرنشان کرد: برای محقق شدن این مسئله، باید محتواهای آموزشی و سرفصلهای درسی بازنگری و اصلاح شوند. آن چیزی که باعث میشود کشور توسعه یابد و پیشرفت کند، برنامهریزی درست است، چرا که بدون برنامه، میزان بهرهوری کم میشود؛ بنابراین داشتن برنامه با زمانبندی درست، کمک میکند سرعت رسیدن به اهداف افزایش و هزینههای لازم کاهش یابد.
زلفیگل تصریح کرد: امیدوارم در این دوره مدیریتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بتوانیم تعداد آموزشکدههای فنی و حرفهای را در شهرهایی که ظرفیت و پتانسیل آن را دارند افزایش دهیم و به آموزشهای مهارتی در دانشگاه فنی و حرفهای توجه ویژهای داشته باشیم.