دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی کشور گفت: هم اکنون ۵۰۰ هزار نفر در منطقه آزاد و ویژه اقتصادی کشور فعالیت میکنند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی کشور، از صدور ۷۹ مجوز منطقه ویژه اقتصادی خبر داد و گفت: از این تعداد ۳۳ مجوز فعال شده است.
سعید محمد افزود: ۵ هزار و ۴۰۰ منطقه آزاد و ویژه در دنیا وجود دارد که ۷۵ درصد آنها موفق بودند؛ ضمن اینکه کشور چین با ۲ هزار و ۵۰۰ منطقه آزاد و ویژه، ۷۵ درصد تجارت خود را از این مناطق انجام میدهد.
به گفته دبیر شورای عالی مناطق اقتصادی کشور، در کشورهای اطراف رقابت سنگینی برای جذب سرمایهگذاران در مناطق آزاد در جریان است و معافیتهای مالیاتی و مشوقهایی در نظر گرفته شده است.
آقای محمد با اشاره به تعداد مجوزها در مناطق آزاد گفت: در حال حاضر ۷۹ مجوز منطقه ویژه اقتصادی صادر شده که ۳۳ منطقه فعال شده و فعالان اقتصادی میتوانند از ۴۶ مجوزی که هنوز فعال نشده استفاده کنند.
محمد با تاکید بر علاقمندی کشورهای اطراف برای سرمایهگذاری در مناطق آزاد کشور افزود: در این راستا راهاندازی مناطق آزاد مشترک هم دنبال میشود به طوری که هم ایران و هم کشورهای اطراف اراضی خود را در اختیار تولیدکنندگان کشورهای طرف مقابل قرار دهند و حسن این طرح این است که اگر تولیدکنندهای ۲۰ درصد تولید خود را در کشور همسایه انجام دهد به عنوان مبدا میتواند از آن کشور محصول صادر کند.
دبیر شورای عالی مناطق اقتصادی کشور همچنین از سرمایه گذاری ۳۶ هزار میلیارد تومان در سال گذشته در مناطق آزاد خبر داد و گفت: سه ماهه نخست امسال هم ۶ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در مناطق آزاد انجام شده است.
آقای حمیدرضا غزنوی، در ادامه نشست دبیر شورای عالی مناطق اقتصادی کشور با اعضای هیئت مدیره مجمع کارآفرینان ایران گفت: ما در مجمع کارآفرینان درخصوص پیشرانهای اقتصادی، نشستهای مختلفی با مسئولین برگزار میکنیم که این اتفاق، اثرات مثبت خودش را میگذارد.
هدف ما این است که سهم پیشرانها در اقتصاد کشور افزایش پیدا کند. البته شرکتهای کوچک و متوسط هم برای ما ارزشمند هستند، اما در زمان تحریم نمیتوانند توسعه را شکل دهند. ما معتقدیم باید الگوی ایرانی اسلامی را پیاده کنیم تا انحصار شکل نگیرد.
درادامه این نشست نیز پیشرانهای اقتصادی و کارآفرینان به بیان مشکلات و موانع فعالیتهای تولیدی خود در مناطق آزاد پرداختند.