معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک: با انجام طرح های مختلف می توان جلوی قاچاق دارو را گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ دکتر عباس علیمرادیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: طرح جنریک یکی از طرح های مهم در نظام دارویی کشور بود که مزایای زیادی داشت و کمک کرد وابستگی نظام دارویی در کل کشور به شرکت های چند ملیتی قطع شود.
دکتر علیمرادیان افزود: اما یکی از مشکلات همیشگی در کشور،پایین بودن قیمت دارو نسبت به کشورهای خارجی به خصوص کشورهای همسایه است
او گفت: همین امر زمینه ساز قاچاق معکوس دارو میشد بطوریکه ارزی که دولت به وارد کننده و شرکت ها میداد تا دارو با قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد،از طریق قاچاق از کشور خارج میشد که سعی شد با اجرای طرح هایی چون سامانه تی تک جلوی این موضوع تا حدی گرفته شد .
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک در ادامه افزود: تخصیص ارز ترجیهی نیز اجرا شد که شرکت با ارز نیمایی مواد اولیه را وارد کردند و باید با قیمت پایین تر دارو را به فروش می رساندند،که با عدم استقبال شرکت ها مواجه شد .
دکتر علیمرادیان در ادامه گفت: راهکاری که هست حذف ارز ترجیهی بود که در دولت سیزدهم در تیر ماه این کار را اجرایی کرد که در آغاز با مشکلاتی نیز همراه است که می توان آنها را برطرف کرد .
او افزود: در این طرح 366 قلم دارو که تحت پوشش بیمه نبودند(عمدتا داروهای کاهنده ی فشار خون، قتد خون،) و 119 قلم او تی سی نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
علیمرادیان گفت: یکی از دیگر مشکلات این حوزه سرانه خودسرانه ی مصرف دارو است که با اجرای این طرح،این میزان به شدت کاهش خواهد یافت .
او در پایان گفت: طرح دارویار اهداف مختلفی را مد نظر دارد که امیدواریم با همکاری مردم،داروخانه ها و شرکت های بیمه ای به بهترین نحو ممکن اجرا شود .