۱۷ میلیارد ریال برای مرمت پل باستانی دزفول اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: هفته گذشته از محل اعتبارات ملی برای مرمت پل باستانی دزفول ۱۷ میلیارد ریال اختصاص یافت و پیمانکار در حال تجهیز کارگاه است.
عباس چراغ چشم با بیان اینکه سال گذشته نیز ۱۷ میلیارد ریال برای مرمت این پل و اصلاح دهنههای تخریب شده هزینه شد، ادامه داد: اکنون ستونهای پل در حال مرمت هستند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول با بیان اینکه چندین نشست با حضور نماینده شهرستان درخصوص مشکلات میراث فرهنگی دزفول با وزیر برگزار شد، گفت: با امضای وزیر، ۵۰ میلیارد ریال برای نورپردازی پل اختصاص یافت که در اداره کل مانده و هنوز به دزفول نرسیده است.
وی تنها راه نجات بناهای تاریخی دزفول را بسیج عمومی و کمک خیران دانست و افزود: برای رفع این مشکلات و نجات بناها باید از بخش خصوصی و سرمایه گذار حمایت و آنها را از معافیتهای مالیاتی بهرهمند کرد.
چراغ چشم با اشاره به اینکه وزیر میراث فرهنگی قول سفر به دزفول را داده است، گفت: اول مهرماه و همزمان با بازگشایی مدارس، درس کارآفرینی در دبیرستانهای نظری، هنرستانهای فنی و کاردانش با آموزش کپوبافی همراه خواهد بود.
وی افزود: دورههای رایگان صنایع دستی در حال حاضر در محل اداره میراث فرهنگی در حال انجام است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول به راه اندازی هنرستان گردشگری و صنایع دستی دزفول در آینده نزدیک اشاره کرد و گفت: درخواست ارتقای اداره میراث فرهنگی را به معاونت ریاست جمهوری دادهایم تا به اداره ویژه تبدیل و رئیس این اداره به معاون مدیرکل ارتقا یابد همچنین در حال توسعه ساختمان اداره میراث فرهنگی هستیم و خبرهای خوشی در راه است.
چراغ چشم درخصوص شهر جهانی کپو نیز گفت: مجسمه نامناسبی که با محوریت کپو نصب شده بود برداشته شد، اکنون حدود ۷۰ درصد مجسمه کپو ساخته شده و تا ۲ هفته آینده افتتاح خواهد شد ضمن اینکه بلوار کپو و دبیرخانه کپو نیز در آینده افتتاح خواهند شد.
وی درخصوص ثبت آثار ملموس و ناملموس نیز اظهارداشت: پروندههای این آثار تکمیل و به استان معرفی شدند که آثار ناملموس شامل شعرها، داستانها و غذاها هستند.
بیشتر بخوانید:پل تاریخی صیحه اندیمشک +عکس
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول کمک رسانهها برای ثبت ومستندسازی آثار ملموس و ناملموس مستندسازی را ضروری خواند و افزود: ۲هزار میلیارد ریال اعتبار برای مرمت پل کول پیشنهاد شده و برای آجرفرش و سرویس بهداشتی برای عشایر نیز اعتباراتی در نظر گرفته شده اس