استفاده از ظرفیت هنری و فرهنگی ایران، برای صادرات محصولات فرهنگی، محور اصلی دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی ایران در خارج کشور است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: همان طور که از شعار اجلاس دهم پیدا است ما دنبال دیپلماسی دانش بنیان، همگرا و همراه با صادرات محصولات فرهنگی هستیم. ایمانی پور افزود: امسال با شناسایی ۸۰ گروه و مؤسسه دانشبنیان تلاش میکنیم حضورشان را در خارج از کشور تسهیل کنیم.
کیانی مدیر کل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور گفت: ما در سایت از ایران تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان، حمایتهای مادی را برای افرادی که ایده خاص و تولیدات خوبی دارند را داریم.
روزبه معاون توسعه روابط فرهنگی بین المللی گفت: رایزنهای ما مکلف هستند به حوزه صادرات فرهنگی نگاهی ویژهای داشته باشند.
مختاری فعال اقتصادی گفت: رایزن ما در کشور تونس خیلی همکاری کردند و توانستیم در موزه ملی باردو حدودا هزار و سیصد کیلو صنایع دستی زنان هنرمند را از ۳۱ استان ببریم. همچنین در کشور کنیا و نروژ نمایشگاه داشتیم. جمعا در ۲۱ کشور، نمایشگاه داشتیم و واقعا موفق بود.
زمینههای مشترک فرهنگی موجود بین ایران و دیگر کشورها، به گفته رایزنان فرهنگی بستر مناسبی را برای توسعه صادرات محصولات فرهنگی کشور فراهم کرده است. اباذری رایزن فرهنگی در عراق گفت: سال گذشته رخدادهای مهمی که داشتیم نمایشگاه کتاب بود. موضوع دوم هفته فیلم سینمایی بین ایران و عراق است که هم اکنون در حال برگزاری است.
محمدی رایزن فرهنگی آلمان گفت: با توجه به اینکه جامعه آلمان جامعه بزرگی است و علاقمند هستند به محصولات فرهنگی ایران، بسترهای مناسبی هم هست مثل نمایشگاههای صنایع دستی که در شهرهای مختلف برگزار میشود.
مسیری که تولید کنندگان پیموده اند افت و خیزهایی داشته است. نظری تولید کننده و بافنده گلیم گفت: اوایل خیلی خوب بود واقعا تشویق میشدیم و میتوانستیم هم تولید و هم توزیع کنیم، ولی الان با مشکلات اقتصادی که داریم واقعا بازارمان خیلی کساد است. میرنظامی فعال اقتصادی گفت: تولید کنندههای ما تمام هزینهها را باید خودشان بدهند. ما از نظر هنری در کشورمان بسیار غنی هستیم. کمانی دیگر فعال اقتصادی نیز گفت: فرش ایران منادی هنر ایرانیان است و مثل پرچم دوم ایران میدرخشد.