رئیس سازمان غذا و دارو، رفع کمبودهای دارویی را از مهمترین اهداف اجرای طرح «دارویار» دانست.
وی افزود: پارسال ارز به موقع تخصیص نیافت و افزون بر آن، ارز براساس نیاز تولیدکننده نبود و همین مسئله در چرخه تامین دارو اختلال ایجاد میکرد، چرخه تامین دارو ۳۶۵ روزه است و تولیدکنندگان باید بتوانند به موقع نهادهای تولید خود را تامین کنند و فرایند پیچیده داروسازی را به موقع انجام دهند.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: ارز ترجیحی در روند تولید اختلال ایجاد کرده بود و با کمبود مواجه بودیم، دارو ارزان بود، اما کم بود، از طرفی ما صنعت داروسازی را اسیر ارز دولتی کرده بودیم و صنعت از پویایی خارج شده بود و قیمتها به موقع اصلاح نمیشد و شرکتهای داروسازی از هدف گذاری صادرات فاصله گرفته بودند و در تأمین داروی تولید داخل دچار مشکل شده بودند.
دارایی گفت: با اجرای طرح «دارویار»، کمبودهای تولید داخل رفع میشود و پویایی این صنعت به سالهای شکوفایی خود بر میگردد و ما به سمت کیفی کردن تولید داخل و صادرات پیش خواهیم رفت.
وی افزود: همانطور که زیرساخت نسخه الکترونیکی به خوبی پیش رفت؛ در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو سامانه تیتک به همه سامانهها، بیمه ها، داروخانهها و بیمارستانها متصل شده و بستر لازم فراهم است و اگر اشکالاتی باشد؛ همان قطعی اینترنت بوده که منظور کاهش سرعت و تبادل روی داده است.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: شرط ما برای اجرای طرح «دارویار» این است که پرداختی بیشتری نداشته باشند و این امکان فراهم شده است که داروخانه آفلاین به بیماران خدمت رسانی کنند تا پرداختی از جیب مردم بالا نباشد و هر چند که قطعی کم نیز زیاد است.