دبیر قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا در آذربایجان غربی: ۴۴.۵ درصد از جامعه هدف ۱۸ به بالا در استان نوبت سوم واکسن کرونا را دریافت کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، دکتر سید جلیل موسوی با اشاره به آخرین وضعیت پوشش واکسیناسیون کرونا نوبت سوم در استان افزود: در حال حاضر۴۴.۵ درصد از گروه سنی ۱۸ سال به بالا در استان نوبت سوم واکسن کووید ۱۹ را دریافت کردند.
وی اضافه کرد: از بین همین جامعه هدف بیشترین پوشش با ۵۵.۶ درصد مربوط به ارومیه و کمترین پوشش را پیرانشهر تا ۲۲ درصد به خود اختصاص داده است.
این متخصص بیماریهای عفونی ضریب پوشش واکسیناسیون نوبت سوم را در بین گروههای هدف ۱۸ تا ۲۹ سال ۳۰.۹ درصد ۲۹ تا ۳۰ سال ۳۶.۸ درصد، ۴۰ تا ۴۹ سال ۴۵.۴درصد ۵۰ تا ۵۹ سال ۵۹.۵ درصد ۶۰ سال به بالا را ۶۶.۷ درصد اعلام کرد.
دبیر قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا در استان با بیان اینکه سویه غالب در حال حاضر موج ۷ همان سویه امیکرون است، افزود: در این موج سرعت انتشار بیماری بیشتر از قبل و گرفتاری ها به صورت خانوادگی و خوشه ای است، در مدت کمتر از ۲۴ تا ۴۸ ساعت تقریباً تمامی افراد خانواده و جمع مبتلا می شوند اگر چه گروهی به ویژه بچه ها ممکن است علامت دار نشوند.
دکتر موسوی یاد آور شد: ۸۵ تا ۹۰ درصد ابتلا ها، بدون علامت، کم علامت و خفیف است و تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد نیاز به بستری و بیمارستان دارند و از بین بیماران بستری نیز حدود ۱۵ درصد نیازمند مراقبتهای ویژه می شوند.
این متخصص بیماریهای عفونی خاطرنشان کرد: فوتی ها حدود ۵ تا ۷ درصد بستریها هستند و اکثر بستری ها به ویژه فوتی ها جزء افرادی هستند که واکسن دریافت نکرده اند یا روند واکسیناسیون آنها ناقص است، همچنین اکثر آنها یکی از چند بیماری زمینهای دارند که در راس آن دیابت و فشار خون بالاست.
دکتر موسوی با اشاره به علائم و نشانه های کرونا در مورد هفتم تصریح کرد: درد و سوزش و خارش گلو، سردرد گاها شدید، سرفه به صورت خشک گاهی هم همراه با خلط خونی، آبریزش بینی، گرفتگی و خشونت صدا، ضعف و بی حالی و خستگی، عطسه، درد عضلانی، سرگیجه، تورم غدد لنفاوی گردن، التهاب چشم، تغییر بویایی، درد در ناحیه قفسه سینه، سوزش پشت جناغ، تب گاهی بالا، تنگی نفس، گوش درد و گرفتگی گوش، از دست دادن حس بویایی گاه چشایی، انسداد بینی، گیجی و خواب آلودگی از جمله علائم و نشانههای این بیماری است.
دکتر موسوی خاطرنشان کرد: بیماری یک طیف است از بی علامت تا شدید و منجر به مرگ ادامه دارد، علائم و نشانه ها در روند بیماری و تکامل همه گیری تغییراتی کرده است. هیچ علامتی صددرصدی نیست و افراد علامت دار از نظر بروز و شیوع علائم و نشانه ها متفاوت هستند که گاه فقط گلودرد دارند وگاه طیف وسیعی از علائم را فرد بیمار دارد.