مصرف توت و خرما در کنار چای باعث بالا رفتن قند و در نهایت دیابت میشود.
برخی کارشناسان عقیده دارند که نباید خرما و توت را به همراه چای مصرف کرد.
زیرا قند این مواد هنگام تماس با آب جوش و یا چای داغ جذب بدن میشود و، اما انرژی آنها جذب بدن نمیشود و مزایای آنها از بین میرود.
البته این نظریه به کارشناسی زیادی نیاز دارد و از نظر علمی ثابت نشده است، زیرا قند خرما و توت و انجیر بیشتر از نوع فروکتوز است که قندی طبیعی میباشد و در صورت جذب بدن خطری برای آن ندارد.
برای تهیه شیره خرما، شیره انجیر، شیره توت و شیره انگور که دارای تمام ویتامینها و مواد معدنی خود میوهها هستند از روش جوشاندن و تصفیه میوهها استفاده میشود. جوشاندن باعث خروج مواد مغذی خرما و دیگر مواد به داخل آب میشود که با تغلیظ این آب تبدیل به شیره مقوی میشود.
البته کارشناسان اعتقاد دارند بهترین نوع شیره آن است که در دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه تهیه شود و به نقطه جوش نرسد چرا که مواد مغذی آن از بین میرود. به همین دلیل شیره خرمای صنعتی را توصیه میکنند که در دمای ۶۵ درجه تهیه میشود.
در حالت عادی و طبیعی افراد بالغ در داغترین حالت چایی را با دمای حدود ۶۰ درجه تا نهایتا همان ۷۰ درجه نوش جان میکنند که این دما نمیتواند در زمان مصرف خرما با چایی باعث از بین رفتن مواد مغذی خرما شود.
بهترین گزینه به جای قند، خرما و توت استفاده از میوههای خشک است که انرژی لازم را برای بدن فرام کرده و آسیبی به سلامت بدن وارد نمیکند.