اولین جشنواره خربزه همراه و تجلیل از برترینهای حوزه کشاورزی با حضور کشاورزان، تولیدکنندگان و بهره برداران دردر تربت جام برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکزخراسان رضوی، قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در این مراسم گفت: کشت
محمد صبور افزود: در۱۱ سال قبل بیش از ۱۶ هزار هکتار اراضی تربت جام به کشت خربزه اختصاص داشت و الان به ۹ هزار و ۵۰۰ هکتار کاهش یافته است و عملکرد در سال ۹۰ تولید خربزه ۱۵ تن در هکتارداشتیم و الان با آبیاری تیپ و مالچ پلاستیکی به ۲۵ تن تولیددر هکتار افزایش یافته است.
وی گفت: آمارنشان میدهد که عملکرد خربزه ۲۵ تن در هکتار رسیده و کاهش سطح زیر کشت با افزایش عملکرد جبران شده است و پیش بینی میشود امسال ۲۰۰ هزار تن برداشت و به بازار مصرف ارائه گردد
قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه ۹۷ درصد آبیاری این شهرستان به صورت تیپ انجام می شود افزود: سیستم آبیاری تیپ درحداقل میزان صورت میگیرد وسطح زیر کشت را کاهش و در واحد سطح افزایش دارد.
مدیر جهادکشاورزی تربت جام هم در این مراسم گفت: سطح زیر کشت خربزه در این شهرستان حدود ۱۰ هزار هکتاراست و بالغ بر ۲۰۰ هزارتن محصول خربره از مزارع تربتجام تولید و روانه بازارهای مصرف کشور و بخش اندکی از آن به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود
علیرضا عرفانی هدف از برگزاری جشنواره را تجاری سازی خربزه، استفاده از دانش بومی و محلی، انتقال یافتههای تحقیقاتی، بررسی چالشها و مشکلات عنوان کرد و افزود: دراین جشنواره از۵۸ کشاورز و برترینهای بخش کشاورزی تجلیل به عمل آمد
وی گفت: .خربزه تربت جام در سطح کشور به خربزه مشهدی میشناسند که یکی از اهداف برگزاری جشنواره معرفی خربزه تربت جام در سطح ملی است
مدیر جهادکشاورزی تربت جام افزود: در حاشیه این مراسم غرفههایی از محصولات و نهادههای کشاورزی دایر شد و مورد بازدیدشرکت کنندگان قرار گرفت.
عرفانی با اشاره به برگزاری مسابقه عکس پالیزخاطرنشان کرد: درحاشیه جشنواره از ۵۰ عکس برگزیده تور عکاسی پالیز، با موضوع خربزه به نمایش در آمد و از ۵۸ عکاس برتربخش کشاورزی تجلیل شد.
حسین جمشیدیفرماندار تربت جام هم در ادامه این مراسم گفت: یکی از صنایع که درتربت جام غافل مانده است صنایع تبدیلی خربزه است که بایدسرمایه گزاری در این بخش انجام شود و امروز بهره کافی را از محصولات کشاورزی را دلال و دلالی میبرد که باید دست آنان کوتاه شود.