مردم کشورهای عربی با وزیر بحرینی که از دست دادن با یتان نائیه سفیر رژیم صهیونیستی خودداری کرد اعلام همبستگی کردند.
رای الیوم در مطلبی به قلم خالد الجیوسی نوشت: دنبال کنندگان شبکههای اجتماعی تصریح کردند: اقدام شیخه می از این جهت قابل توجه است که او یکی از شخصیتهای خانواده حاکم است. اگر چه در ابتدا این مسئله به دور از لنز دوربینها اتفاق افتاد، اما اقدام این وزیر بحرینی مورد تحسین گستردهای قرار گرفت و برکناری او که از دست دادن با سفیر رژیم صهیونیستی در منزل سفیر آمریکا در بحرین خودداری کرد، به دلایلی مبنی بر امتناع از عادی سازی صورت گرفت.
در میان همبستگی گسترده با شیخه می، او روز جمعه از طریق حساب کاربری خود در توییتر گفت: "هزاران تشکر برای هر پیامی که دریافت کردم، فقط عشق از ما محافظت میکند و ما را تقویت میکند. "
در ادامه این گزارش آمده است: با وجود شتابزدگی برخی از کشورهای خلیج فارس برای عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر، فعالان شبکههای اجتماعی معتقدند خودداری وزیر بحرینی از دست دادن با سفیر رژیم صهیونیستی بیانگر موضع بخش وسیعی از مردم بحرین است که موافق عادی سازی نبوده و نخواهند بود.
جنبش مقاومت فلسطین «حماس» از زبان سخنگوی این جنبش در واکنش به این برکناری تصریح کرد: ما از موضع شیخه میبنت محمد آل خلیفه در مجلسی که توسط سفیر آمریکا در منامه برپا شده بود، قدردانی میکنیم و آن را بیانگر موضع مردم بحرین میدانیم».
بنابر اعلام رسانهها، در ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ (۱۶ ژوئن ۲۰۲۲) سفیر آمریکا در منامه برای درگذشت مادرش، در خانه اش مراسم برگزاری کرده بود و برخی سفرا و مسوولین نیز حضور داشتند که ازجمله میتوان به سفیر اسرائیل در بحرین (ایتان نائیه) و "شیخه میبنت محمد" رئیس سازمان میراث فرهنگی بحرین اشاره کرد.
در مراسم، حاضران باهم دست میدادند. وقتی شیخه می به سفیر اسرائیل رسید به او اطلاع دادند که طرف مقابل، سفیر اسرائیل در منامه است. در این هنگام، او دست خود را پس کشید و از دست دادن با سفیر اسرائیل خودداری کرد و از خانه سفیر امریکا خارج شد. وی همچنین از سفارت امریکا خواست هیچ عکسی از حضور او در مراسم منتشر نکند.
قبل از این هم شیخه میبا یهودی سازی برخی مناطق قدیمی پایتتخت (منامه) شامل منطقه "باب البحرین" و خیابان "المتنبی" تا کنیسه یهودیان در خیابان "صعصعه بن صوحان" مخالفت کرده بود.
وی همچنین با سرمایه گذاری سرمایه گذاران یهودی آمریکایی برای ایجاد محله یهودی در منطقه باب البحرین تا کنیسه یهودیان در پایتخت بحرین مخالفت کرده بود. پادشاه بحرین (شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه) در حکمی رئیس سازمان میراث فرهنگی را تغییر داد.
منابع سیاسی و رسانهای میگویند دلیل این برکناری، مخالفت رئیس سابق با عادی سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی است.
رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی یعنی خانم شیخه "می بنت محمد آل خلیفه" از اعضای خانواده حاکم و پادشاهی بحرین (آل خلیفه) بود.