مهدی گویا گفت: در حال حاضر حدود ۶۰ درصد از موارد ابتلا به کرونا از دو زیر سویه امیکرون ba۴ و ba۵ هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در جلسه ستاد اطلاع رسانی کرونا با بیان این مطلب گفت: شش هفته است که در تمام دنیا بیماری کرونا اوج گرفته است و با توجه به شدت مسری بودن این بیماری پیشبینی میشود زیر سویههای دیگری در آینده همچنان با قدرت سرایت بالا ایجاد شود.
دکتر گویا گفت: پیش بینی میشود تا چند هفته آینده وارد پیک بیماری شویم و شدت موارد فوت و بستری افزایش یابد
وی ادامه داد: انتظار میرفت در تابستان شاهد اوجگیری بیماری نباشیم و با فرا رسیدن فصل پاییز و زمستان وارد پیک بیماری شویم که شیوع این سویه امیکرون در این شرایط گرم، اتفاقی دور از انتظار بود و یکی از مهمترین دلایل آن رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی در جهان بوده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: در تمام دنیا رعایت پروتکلهای بهداشتی به حدود ۳۰ درصد رسیده است و هر چه تعداد موارد ابتلا به این بیماری بیشتر باشد شانس ظهور زیر سویههای دیگر هم بیشتر است
دکتر گویا گفت: در کشورهای حاشیه خلیج فارس، امارات، عراق و ترکیه شاهد افزایش موارد ابتلا به این بیماری هستیم. در ایران موارد سرپایی افزایش چشمگیری داشته بطوریکه ۵ تا ۶ هفته گذشته تعداد موارد ابتلا کمتر از ۶۰۰ مورد در هفته بود، اما هفته گذشته موارد به ۴۸۰۰ و اکنون به ۲۸۰۰۰ مورد افزایش یافته است. همچنین در حال حاضر روزانه بیش از ۵۰۰ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری در بیمارستانها بستری میشوند و تعداد موارد فوت از ۷ و ۸ مورد به ۲۵ تا ۳۰ مورد افزایش یافته است.
وی ادامه داد:. بیشترین موارد ابتلا مربوط به تهران، خراسان رضوی، کرمان، مازندران، اصفهان، فارس، یزد و هرمزگان بوده است افزایش موارد همچنان چشمگیر است. افزایش مسافرتها به خارج از کشور شامل مسافرتهای زیارتی و تفریحی به ترکیه و عراق از دلایل مهم افزایش موارد ابتلاست.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: پیش بینی میشود این روند همچنان افزایشی باشدو باید با احتیاط در مورد این بیماری صحبت و رفتار کرد.
تنها ۱۰۰ هزار تزریق دز یادآور در روز
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: پوشش واکسیناسیون دز یادآور در کشور مطلوب نیست و در برخی استانها بسیار کم است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان این مطلب گفت: در کل کشور واکسیناسیون کودکان ۵ تا ۱۱ سال بسیار پایین است و این نگرانی وجود دارد در زمان بازگشایی مدارس با این پوشش اندک شاهد افزایش موارد ابتلا در این گروه سنی باشیم.
وی افزود: در حال حاضر وضعیت رعایت پروتکلها در کشور حدود ۳۵ درصد است که نیاز به یک حرکت جهادی و تشویق مردم به رعایت پروتکلها هستیم.
دکتر گویا ادامه داد: باید کاری کرد که مردم پروتکلها را به ویژه در مترو ها، سالنهای همایش، ادارات و سازمانها بیشتر رعایت کنند و برنامه واکسیناسیون با قدرت برای گروههای پرخطر انجام شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر از تمامی دانشگاههای علوم پزشکی خواسته شده واکسیناسیون دز یادآور در سراهای سالمندان، آسایشگاههای معلولان و زندانها را هر چه سریعتر انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه روند واکسیناسیون در کشور خوب نیست و سریعتر باید افزایش پیدا کند گفت: تمامی واکسنها در داخل کشور موجود است بجز واکسن آسترازنیکا که از برنامه واکسیناسیون کشوری بدلیل تامین نشدن آن حذف شده است، اما کسانی که قصد مسافرت به خارج از کشور را دارند میتوانند بجای آسترازنیکا از سینوفارم استفاده کنند چرا که اکثر کشورها این واکسن را برایورود مسافر پذیرفتهاند.
برتری کیفی واکسنهای تولید داخل نسبت به واکسنهای مشابه خارجی
دکتر محمد مهدی گویا گفت: حاصل این پژوهش علمی به زودی منتشر میشود تا همگان شاهد پیشرفتهای ایران در تولید واکسن با کیفیت بالا باشند.
وی افزود: اینکه واکسنهای داخلی هنوز تاییدههای جهانی را دریافت نکرده اند نشان دهنده مشکل کیفی آنها نیست بلکه پروسه ثبت و ارسال مدارک بسیار زمان بر است.
دکتر گویا ادامه داد: در سازمان غذا و دارو بخشی وجود دارد که به عنوان سازمانی مستقل نظرات خود را در خصوص واکسنها ارائه میکند و کسی نمیتواند در صدور مجوز دخل و تصرفی داشته باشد یا بدون رعایت تمامی مسایل ایمنی و مستندات واکسنی را تایید کند؛ که این سازمان تمامی واکسنهای داخلی را تایید کرده است.
وی با بیان اینکه تا ۳ هفته آینده شاهد افزایش موارد و افزایش مرگ و میرخواهیم بود گفت: همه چیز بستگی به دو تا سه هفته آینده و سرعت این بیماری دارد، اما نتایج مطالعات نشان داده است در چند استان که سرعت واکسیناسیون آنها خوب بوده شاهد کاهش آمار ابتلا و مرگ بودهایم.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت:در حال حاضر آمارها بسیار کمتر از موارد واقعی ابتلاست، اما نتایج مطالعات نشان میدهد دز یادآور در کاهش موارد شدید بیماری و مرگ ناشی از بیماری بسیار تاثیر گذار است.
دکتر گویا گفت: به ویژه برای کسانی که سن بالا و بیماریهای زمینهای دارند و همچنین کادر بهداشت و درمان تزریق دوز یادآور اهمیت ویژهای دارد.
وی افزود: تزریق این دز برای کسانی که ۶ ماه از نوبت تزریق واکسن قبلی آنها گذشته باشد توصیه میشود، اما کسانی که به این بیماری مبتلا میشوند ت حدود چهار تا ۶ ماه سطح مناسبی از آنتی بادی در بدن دارند و میتوانند در این مدت واکسن تزریق نکنند.