سرپرست معاونت فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون گفت: این سازمان با تأمین خون و فراورده های آن از روشهای پیچیده پزشکی و جراحی پشتیبانی میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران، خانم دکتر شهین شریفی گفت: انتقال خون و فرآوردههای خونی سالانه جان میلیونها نفر را نجات میدهد و به بیمارانی که از شرایط تهدید کننده زندگی رنج میبرند کمک می کند زندگی طولانیتر و با کیفیت بالاتری داشته باشند و این در حالی است که در بسیاری از کشورها تأمین خون کافی برای بیماران امکان پذیر نیست.
وی تأکید کرد: تامین خون کافی فقط از طریق اهدای منظم خون توسط اهداکنندگان داوطلبانه خون بدون دستمزد تضمین میشود.
سرپرست معاونت فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها، عرضه کافی خون سالم وجود ندارد و خدمات تأمین خون با چالش دسترسی به خون کافی و تضمین کیفیت و ایمنی مواجه است گفت: تأمین خون نقش حیاتی در مراقبتهای مادران پس از زایمان دارد؛ دسترسی به خون و فرآوردههای خونی ایمن و کافی میتواند به کاهش میزان مرگ و میر و ناتوانی ناشی از خونریزی شدید در هنگام زایمان و پس از زایمان کمک کند.
خانم دکتر شریفی افزود: با پیشرفت علم پزشکی استفاده از خون و فراورده های آن افزایش می یابد به نحوی که در درمان سرطان و برخی از بیماریهای نوظهور از خون و مشتقات آن استفاده میشود، همچنین در اعمال بزرگ جراحی مانند سزارین نیز به فراوردههای خونی نیاز است و حتی اگر در حین عمل جراحی مصرف نشود، ذخیرهسازی و آمادهسازی آن انجام می شود.
وی متذکر شد: خون ماده ای حیاتی است که برای درمان بسیاری از بیماری ها به کار می رود و با پیشرفت علم پزشکی و سالمندی جمعیت و گسترش شیوه های درمانی و اعمال جراحی استفاده از خون و مشتقات آن نیز افزایش می یابد و پیوسته نیازمند اهدا کنندگان خون و فراوردهای آن هستیم.