بقعه صفوی شاه شهیدان به بهانه مرمت، تخریب شده و هویت تاریخی این بنا از دست رفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، امامزاده «شاه شهیدان» ; در روستایی در استان گیلان واقع شده، نام این روستا برگرفته از نام این امامزاده است؛ جایی که محل دفن دو تن از امام زادگان به نامهای محمد و هادی است. روایت است در دوران صفوی روی مزار آنها بقعهای ساخته شد که این روزها اثری از آن باقی نمانده است.
مرتضی صمدپور سال ۱۳۷۲ عکسی از بقعه «شاه شهیدان» ; با معماری صفوی گرفته که درست یک سال بعد، وقتی برای فیلمبرداری صحنهای از یک فیلم سینمایی به این روستا بازگشته، شاهد تخریب دیوارهای این بقعه شده است.
این هنرمند به عنوان یکی از شاهدان تخریب بقعه صفوی «شاه شهیدان»، گفت: سال ۱۳۷۳، یعنی یک سال بعد از عکسی که از بقعه شاه شهیدان؛ گرفتم، برای فیلمبرداری دوباره به این روستا رفتم، در یکی از روزهایی که مشغول کار بودیم، بولدوزری وارد تصویر شد و جلوی چشمانمان دیوارهای این بقعه را که نقوشی روی آن وجود داشت، تخریب کرد.
در این روستا یک روز در سال، آئینی قدیمی به نام «علم واچینی» ; برگزار میشد که مردم زیادی در این روستا جمع میشدند، اما این آئین بعد از کرونا دیگر برگزار نشده و از برخی شنیده ام که دیگر این آئین سنتی برگزار نخواهد شد.