عوامل متعددی در کاهش صادرات زعفران کشور نقش داشته و این در حالیست که افزایش نرخ پایه گمرکی بر میزان صادرات محصول تاثیر بسیاری گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،دبیر شورای ملی زعفران در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گفت: در سوم بهمن ماه ۱۴۰۰ قیمت پایه صادراتی زعفران از ۵۷۰ دلار به هزار و ۲۵۰ دلار افزایش یافت و این در حالیست که در اردیبهشت امسال این رقم به هزار و ۵۹۸ دلار رسید.
فرشید منوچهری افزود: این مشکلات در حالی است که صادرکننده با مشکل دیگری به نام عوارض آب مجازی دست و پنجه نرم می کند.
وی گفت: بخشنامه این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد. در بخشنامه به آب همراه محصول کشاورزی اشاره شده، درحالیکه زعفران به صورت خشک صادر می شود.
دبیر شورای ملی زعفران افزود: اگر هم منظور آب استفاده شده در چرخه تولید زعفران است که باید گفت آب مصرفی برای تولید فولاد بیشتر است؛ اما بابت این موضوع عوارضی از صادرات فولاد اخذ نمی شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز گفت: در ۲۰ روز گذشته با معاون اقتصادی رییس جمهور مذاکراتی جدی داشتیم تا استانهایی که در تولید بیش از ۷۰ درصد محصولی نقش دارند، بتوانند قیمت گذاری پایه گمرکی آن محصول را انجام دهند و این موضوع مورد موافقت قرار گرفته است.
اباالفضل چمندی افزود: مذاکراتی جدی برای کاهش تعرفه صادرات زعفران به چین و هند نیز از سوی مسوولان کشوری صورت گرفته و ما پیگیر تحقق این مساله هستیم.
معاون استاندار گفت:در خصوص عوارض آب مجازی نیز با وزارت جهاد کشاورزی مکاتبه کرده ایم تا این عوارض از محصول زعفران دریافت نشود و در این حوزه با دولت رایزنی کرده ایم که مورد موافقت اولیه نیز قرار گرفته است.