کاروان 180 نفره کاروان پیاده انصار الحسین (ع) همه ساله به تاسی از ائمه اطهار علیهم السلام و بزرگان دین با پای پیاده به زیارت کربلا می روند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، در پیچ و خم های جاده بیرجند – مشهد مقدس راهی می شوم، این بار به شهرستان فردوس، جایی که قرار است کاروان عشاق اباعبدالله حسین به سرزمین کربلا از آنجا عبور کنند.
محفل، محفل سالار شهیدان است و ما هم مهمان، یکی، یکی برای خوش آمد گویی می آیند، کاروانی در راه است، کاروانی همانند قافله کربلا.
3 ساعتی ما زودتر رسیدیم، اینجا همه چیز آماده پذیرایی از تعدادی زائر کربلا است.
مردم هم همانند ما به استقبال آنها آمده اند تا از شهرشان بدرقه کنند .
یکی سپند دود می کند و دیگری سینی به دست شربت تعارف می کند تا کاروان خسته لبی تر کنند.
کاروان اسمش کاروان پیاده انصار الحسین (ع) است که از مشهد الرضا با حضور افرادی از ده استان راهی کوی دوست شدند.
از نوجوان 11 ساله تا پیرمرد 84 ساله.
آقای رحمانی یکی از اعضای این کاروان است.
او می گوید قصد داریم اربعین خود را به خیل دوست داران ابا عبدا.. الحسین (ع) برسانیم.
صد و هشتاد نفری می شوند. 30 نفرشان زیر 15 سال دارند که با اشتیاق در این مسیر گام نهاده اند.
15 ساله است، سخن که گفت متوجه شدم اصفهانی ست.
می گوید چند روز پیش به مشهد مقدس آمده ام تا همراه این کاروان از این شهر پای پیاده عازم کربلای معلی شوم.
خستگی راه دلپذیر است
مسیر، مسیر دلدادگیست، دومین نوجوان مشهدیست، در آن سوی خیابان نشسته، به سراغش می روم، او هم اولین سالیست که به همایش پیاده روی اربعین می رود کف پایش تاول زده است.
به پای صحبتش می نشینم، از او می پرسم خسته نیستی؟ چهره اش حسابی خسته است اما با جان و دل می گوید: خستگی راه دلپذیر است ، درک نمی کنید مگر آنکه در این راه قدم بردارید.
اسمش محمد علی است تا می بیند که من در حال مصاحبه ام از آن سوی خیابان به سراغم می آید.
12 سال بیشتر ندارد... امام حسین را عشق بچگیش می داند و لحظه شماری برای رسیدن به دیار معشوق و خداروشکر میکنند برای این سفرپر از نور وعشق .
65 سال دارد از شیروان است می گوید با حضور در این کاروان کمی به مشکلات و رنج های کشیده کاروان امام حسین(ع) پی برده ام.
مسیری کوتاه را من همراه کاروان طی می کنم .
چشم ام در این کاروان به جانبازی که یک پا دارد می افتد.
در موردش پرس و جو کردم ،هم کاروانانش می گفتند از جانبازان دوران هشت سال دفاع مقدس است ، او در آن دوران فردی فعال در جبهه های حق علیه باطل بوده است .
به ستمش می روم. ذکرگویان طی طریق می کند . مرا که میبیند می ایستد و لبخندی می زند و می گوید: از چه برنامه ای آمده ای که می گویم از خبر صدا و سیمای استان .
در پاسخ به سوالم که سخت نیست با یک پا راه رفتن آن هم در این مسیر طولانی، بابغض می گوید این مسیری که ما می رویم در برابر مصائب وارد شده به کاروان حضرت زینب (س) چیزی نیست.
شبانه بلیط گرفتم و راهی مشهد شدم
5 کیلومتری با آنها هم قدم می شوم، از ته لهجه اش متوجه می شوم او هم اهل خور اصفهان است
به سراغش می روم از او می پرسم اصفهان و اینجا در مسیر مشهد مقدس به فردوس، می گوید: شغلم آزاد است و مغازه دارم وقتی متوجه کاروانی قرار است از مشهد راهی کربلا شود شبانه بلیط گرفتم و راهی مشهد شدم تا همراه با این کاروان شوم.
آقای عباسی ادامه می دهد: امسال اولین بار است که با این کاروان هستم و قطعا سال های بعد هم با دیگر فرزندانم به این کاروان خواهیم پیوست.
آقای عبدالهی هم همانند آقای عباسی است اما او از یزد به مشهد رفته و در آنجا به کاروان پیوسته است.
او می گوید: هرساله با خودرو به مرزها می رفتم تا از آنجا به زائران همایش پیاده روی اربعین بپیوندم اما امسال ترجیح دادم به مشهد بیاییم و با این کاروان عازم شوم.
آقای محمدی اما از ساکنان مشهد مقدس است او از زمان راه اندازی این کاروان پیاده، با پای پیاده از خراسان به کربلا می رود.
وی می گوید: قدم گذاشتن در این مسیر از افتخاراتی است که نصیب من شده است و سعی می کنیم هر ساله افراد بیشتری برای شرکت در این پیاده روی پذیرش کنیم.
تاکید ائمه بر زیارت با پای پیاده
زیارت با پای پیاده، بزرگداشتی است که از گذشته بوده و اختصاص به زمان خاصی ندارد، همان گونه که نقل شده، حضرت آدم هزار بار به زیارت خانه خدا رفت، در حالی که این مسیر را به وسیله قدمهایش پیمود و این شیوه، اختصاص به دین و فرهنگ خاصی هم ندارد ، همان گونه که قیصر، پادشاه روم با خدا پیمان بسته بود که هر گاه در نبرد با امپراتوری ایران پیروز شود، به شکرانه این پیروزى بزرگ، از مقر حکومت خود (قسطنطنیه)، پیاده به زیارت بیت المقدس برود و پس از پیروزى، به نذر خود عمل کرده و پاى پیاده رهسپار بیت المقدس شد (فروغ ابديت، سبحاني جعفر: ص۶۹۶.).
در دین مبین اسلام نیز، زیارت با پای پیاده، سنتی حسنه شمرده شده و سفارش بسیاری بر آن شده است. امام صادق(ع)، محبوبترین وسیله تقرب بنده به خداوند را زیارت خانه او با پای پیاده دانسته و میفرمایند: یک حج با پای پیاده، برابر با هفتاد حج است . تشرف با پای پیاده به بارگاه ائمه اطهار(ع) نیز مورد تأکید بسیاری قرار گرفته و امام صادق(ع) میفرمایند: هر که پیاده به زیارت امیرمؤمنان(ع) رود، خداوند متعال به هر گامى ثواب یک حجّ و یک عمره براى او نوشته میشود، و اگر پیاده برگردد، به هر گامى، براى او ثواب دو حجّ و دو عمره مینویسند. زیارت امام حسین(ع) نیز با پای پیاده مورد سفارش بسیاری قرار گرفته و امام صادق(ع) میفرمایند: هر که پیاده به زیارت او رود، هر گامى که بردارد و بگذارد، ثواب آزاد کردن بندهاى از اولاد اسماعیل را دارد و در روایت دیگری نیز میفرمایند: هر که پیاده به زیارت قبر امام حسین(ع) رود، خداوند متعال به عدد هر گام برای او هزار حسنه نوشته و هزار گناه را از او محو مىکند( من لايحضره الفقيه: ج۳ ص۵۳، فرحه الغري، ابن طاووس عبد الكريم بن احمد: ۷۵، كامل الزيارات: ۱۸۳ و ۱۸۴ و ۱۸۵).
تهیه کننده: زهرا فلاحی نسب