سند جامع مدیریت کنترل بیماری های غیر واگیر مازندران بومی سازی شده است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، رئیس مرکز بهداشت مازندران بیماریهای قلبی- عروقی، کرونا، سرطانها و تومورها، بیماری دستگاه گوارشی و حوادث جادهای و بیماریهای غدد و متابولیسم را از مهمترین علل اصلی مرگ در مازندران در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ عنوان کرد و گفت: بیشترین فراوانی تومورهای منجر به مرگ در مازندران به تفکیک جنسیت در خانمها سرطان پستان، معده و روده بزرگ و در آقایان سرطان معده، ریه و پروستات بوده است.
دکتر عباس علیپور افزود: میزان درصد پرفشاری خون، دیابت، کلسترول، تری گریسیلید، کم تحرکی، اضافه وزن، چاقی و میزان مصرف الکل در مردم مازندران از میانگین کشوری بالاتر است و باید تدابیر لازم در این حوزهها اندیشیده شود.
او با اشاره به اینکه سند جامع مدیریت کنترل بیماریهای غیر واگیر استان بومی سازی شده است و هم اکنون در حال بازنگری آن هستیم گفت: بنا داریم میزان مرگ میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی و تنفسی و همچنین کمتحرکی، مصرف دخانیات الکل و تغذیه نامناسب خصوصا در افرادی که زیر ۷۷سال میباشند کاهش دهیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران وضعیت پسماندها را از دیگر مسائل و مشکلات محیطی جامعه برشمرد و گفت: سازمان محیط زیست، شهرداریها و دستگاههای نظارتی به جمع آوری و دپوی غیر استاندارد زبالهها در فضای باز و بدون حصار ورود کنند.
دکتر علیپور با اشاره به این که در تمامی بیمارستانهای دولتی و خصوصی و مراکز بهداشتی درمانی تحت پوشش دانشگاه زبالههای عفوتی بی خطر سازی میشوند، از مسئولان سازمان نظام پزشکی خواست تا نسبت به فرآیند جمع آوری، بی خطرسازی و تفکیک زبالههای عفونی مطلبها و مراکز درمانی خصوصی جهت تحویل به شهرداریها توجه ویژه نمایند.