عبور از دیوار آهنین بغداد در آخرین پرواز شهید دوران
عباس دوران در آخرین پروازش در عملیاتی برای شکست دیوار آهنین برای ناامن نشان دادن بغداد در « اجلاس سران عدم تعهد» به شهادت رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛چهلمین سالروز شهادت شهید سرلشکر خلبان عباس دوران در حرم شاهچراغ شیراز برگزار شد.
این مراسم با حضور فرماندهان و مسئولان لشکری و کشوری در حرم شاهچراغ شیراز برگزار شد.
در این یادواره از عکس دیجیتالی و شناسنامه شهید دوران رونمایی و از خانواده این شهید تجلیل شد.
شهید عباس دوران در ۲۰ مهر ماه سال ۱۳۲۹ در شیراز به دنیا آمد. سال ۱۳۴۸ موفق به اخذ مدرک دیپلم طبیعی از دبیرستان سلطانی شیراز شد و در همین سال به استخدام فرماندهی مرکز آموزش هوایی در آمد.
در سال ۱۳۴۹ به دانشکده خلبانی نیروی هوایی راه یافت و پس از گذراندن دوران مقدماتی پرواز در ایران، در سال ۱۳۵۱ برای تکمیل دوره خلبانی به آمریکا رفت.
شهید دوران، ابتدا در پایگاه لکلند دوره تکمیلی زبان انگلیسی را طی کرد و سپس در پایگاه کلمبوس در ایالت میسی سی پی موفق به آموختن فن خلبانی و پرواز با هواپیمای مدل بونانزا، تی ۴۱ – تی ۳۷ شد.
عباس دوران پس از دریافت نشان خلبانی در سال ۱۳۵۲ به ایران بازگشت.
با شروع جنگ تحمیلی با ۱۰۳ سورتی پرواز جنگی در طول عمر کوتاه، یکی از قهرمانان دفاع مقدس شناخته شد.
شهید عباس دوران در هفتم آذر ۱۳۵۹ در عملیات مروارید به کمک شهید خلبان حسین خلعتبری، پنج فروند ناوچه عراقی را در حوالی اسکله الامیه و البکر منهدم ساخت و بقایای آن را به قعر آبهای نیلگون خلیج فارس فرستاد.
سرانجام در سحر گاه روز ۳۰ تیر ماه سال ۱۳۶۱ رهبری دسته پرواز را به عهده داشت، به قصد ضربه زدن به شبکه دفاعی و امنیتی نفوذ ناپذیر مورد ادعای صدام با پنج نفر از زبدهترین خلبان نیروی هوایی به پالایشگاه الدوره یورش بردند و چندین بمب هواپیماهای خود را بر قلب حاکمان جنگ افروز عراق ریختند.
پس از نمایش قدرت و شکستن دیوار صوتی در آسمان بغداد، هنگام بازگشت، هواپیمای لیدر مورد اصابت موشک دشمن قرار گرفت و او که امکان ترک هواپیما را داشت، خود و هواپیمایش را به ساختمان متجاوزان کوبید و مانع از برگزاری اجلاس سران غیر متعهدها به ریاست صدام در بغداد شد.
پس از سالها انتظار در تیرماه ۱۳۸۱ بقای پیکر شهید دوران توسط کمیته جستجوی مفقودین به میهن منتقل و بر دوش همرزمان خلبانش تشییع شد.
پیکر مطهر آن شهید برای خاکسپاری به زادگاهش شیراز منتقل شد.