براساس رتبهبندی موضوعی سال ۲۰۲۱ پایگاه استنادی ISC دانشگاه شیراز موفق به کسب رتبه دوم در حوزه علوم کشاورزی (در رشته کشاورزی، جنگلداری و شیلات) و رتبه سوم در حوزه علوم طبیعی (در رشته زمین و علوم محیطی) شده است.
دکتر دهقانی گفت: اولین نسخه این رتبهبندی، با نام ISC World University Rankings by Subject برای دانشگاههای جهان در سال ۲۰۱۹ منتشر شده و امسال برای سومین سال پیاپی، این رتبهبندی را انجام داده است.
دکتر دهقانی اظهار داشت: در رتبهبندی جهانی ISC براساس موضوع، از طرح تقسیمبندی سلسلهمراتبی OECD استفاده شده است. در این طرح، کلیه حوزههای موضوعی در ۶ رده اصلی و ۴۲ زیررده قرار میگیرند که درنهایت ۳۹ زیررده استفاده قرار میشود (۳ زیر رده کنار گذاشته میشود). ۶ رده اصلی در این طرح عبارت از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی است.
وی ادامه داد: در رتبهبندی موضوعی ISC، دانشگاههای هدف بهمنظور رتبهبندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاههایی هستند که بهلحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزء ۷۰۰ دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل ۱۵۰ مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر کرده و در پایگاه InCite ثبت شده باشند.
رئیس ISC در ادامه افزود: دانشگاههای اعلام شده در این رتبهبندی، در هر حوزه موضوعی درنهایت بهصورت درهمکرد و نیز بر اساس قاره و کشور و... اعلام خواهند شد. رتبهبندی موضوعی ISC، براساس ۳ معیار کلی پژوهش، فعالیت بینالمللی و نوآوری انجام میگیرد که معیار پژوهش بهدلیل اهمیتی که دارد، بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است. جدول زیر معیارها و شاخصهای رتبهبندی موضوعی ISC را با ضرایب اختصاص داده نمایش میدهد.
بهگفته رئیس ISC، در حوزهی علوم کشاورزی دانشگاه تهران ۸۰ در رتبه اول، دانشگاه شیراز ۱۹۳ در رتبه دوم و دانشگاه تربیت مدرس ۲۰۸ رتبه سوم را کسب کردند.
در رشته کشاورزی، جنگلداری و شیلات دانشگاه تهران ۷۱، شیراز ۱۵۳، تربیت مدرس ۱۵۹، صنعتی اصفهان ۲۳۵ دانشگاه تبریز ۲۳۹ به ترتیب رتبه اول تا پنجم را کسب کردند.
در رشتهی زمین و علوم محیطی دانشگاه دانشگاه تهران ۱۴۰ رتبه اول و دانشگاه تربیت مدرس (۳۵۱-۴۰۰) رتبه دوم و دانشگاه شیراز و تبریز (۴۰۱-۴۵۰) مشترکا رتبه سوم را کسب کردند.