رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران اجرای طرح دارویار را موجب کاهش کمبودهای دارویی در یک تا دو ماه آینده دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، "محمد عبدهزاده" با اشاره به تاثیرهای اجرای طرح «دارویاری» در حوزه تولید، قیمت و وضعیت کمبودهای دارویی، گفت: در صورت ادامه سیاست تخصیص ارز دولتی به دارو، نتیجه آن تعطیلی صنایع دارویی کشور بود، اما با اجرای طرح دارویاری، همه اجزاء تولید دارو برای داروهای تولید داخلی، ارز نیمایی گرفته است وهمچنین در یک تا دو ماه آینده کمبودهای دارویی مربوط به بخش تولید داخلی به حداقل میرسد.
رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با بیان اینکه این طرح را باید از چند جنبه مورد توجه قرار داد، افزود: در بودجه ۱۴۰۱ تکلیف ارز دارو مشخص بود، در عین حال نکتهای مورد تاکید این بود که پرداخت از جیب مردم نباید از شهریور ۱۴۰۰ بیشتر شود؛ بر این اساس وزارت بهداشت در هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه، بیمهها و ... در عین حالی که الزام قانونی مجلس را برای تک نرخی شدن ارز انجام داد که فاز اولش در بخش داروهای تولید داخل است، با افزایش پوشش بیمهای، عملا سهم پرداخت از جیب بیمار در حد شهریور ۱۴۰۰ ماند؛ بر این اساس بیماران پرداخت از جیب بیشتری ندارند و در عین حال مابهالتفاوت قیمت را سازمان برنامه و بودجه نسبت به پرداختش به بیمهها متعهد شد.
"محمد عبدهزاده" با تاکید بر اینکه با اجرای طرح دارو یار، ارز دارو تک نرخی شد که به نفع صنعت داروسازی است، گفت: هزینههای صنایع دارویی ازجمله حقوق، دستمزد، نهادهای تولید، مواد جانبی و... از ارز نیمایی متاثر است و فقط یک قلم ماده موثره ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت میکرد که به همین دلیل هم صنعت به شدت تحت فشار بود و کمبودهای دارویی روزبروز افزایش مییافت، بنابراین از آنجایی که تولید دارو توجیهی نداشت، بسیاری از همکاران عملا نسبت به خرید مواد اولیه اقدام نمیکردند، از طرفی هم صفهای طولانی ارز ترجیحی را داشتیم که علاوه بر اینکه زمینههای رانت و فساد و ... را ایجاد میکرد، منجر به کمبود دارو هم میشد.
رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران درباره نحوه تامین نقدینگی صنایع داروسازی کشور نیز گفت: هم اکنون با بانک مرکزی پیگیر تسهیلات مورد نیاز تامین نقدینگی کارخانههای داروسازی هستیم و این موضوع در حال نهایی شدن است. یک بخشی از این تسهیلاتی که لازم است، میتواند به این صورت باشد که شرکتهایی که اکنون ثبت سفارش میکنند و نیاز به ریال دارند، با ۲۰ درصد مبلغ ثبت سفارش کنند و ۲۰ درصد ریالش را تامین کنند. بعد ۸۰ درصد ریال مورد نیازشان را زمانی تسویه کنند که کالا به گمرک رسید.
"محمد عبدهزاده" گفت: از سوی دیگر وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه متعهد شدند که ۸۰۰۰ میلیارد تومان از بدهی مراکز دولتی به شرکتهای توزیعکننده و در نتیجه توزیعکنندهها به تولیدکنندهها را تامین کنند که اگر این ۸۰۰۰ میلیارد تومان وارد چرخه تولید شود، حجم زیادی از نقدینگی را پوشش میدهد. بخش دیگری هم مربوط به یکسری بدهیهای سازمانهای بیمهگر به ویژه تامین اجتماعی است که با وعدهای که دادند، قرار است در این روزها تسویه حساب کنند و این اقدامات نیاز به نقدینگی را کاهش میدهد.