اهل قلم با تولید آثار فاخر میتوانند انحرافات جامعه را اصلاح کنند، حمایت از اهل قلم و کسانیکه در حوزه معرفتی تلاش میکنند با توجه به امکانات موجود، وظیفه آستان قدس رضوی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، تولیت آستان قدس رضوی گفت: شهرهایی که باید مرکز نشر و پخش معارف و معرفت باشد به نامهای دیگری معروف شده اند و اینها طبیعی نیست، بنابراین نویسندگان و اهل قلم وظیفه سنگینی در اصلاح این انحرافات دارند.
حجت الاسلام و المسلمین احمد مروی روز چهارشنبه در آیین پایانی سیزدهمین جشنواره کتاب سال رضوی افزود: آیا داریم شهری که وقتی نام ببریم عالمان و بزرگان آن شهر در ذهن بیایند؟
وی ادامه داد:این جشنوارهها خوب و لازم است، اما خروجی اینها باید مشخص باشد و باید دید این جشنواره چقدر مردم و زائران را به آن حضرت نزدیک کرده است.
تولیت آستان قدس گفت: ما مرقدداری نمیکنیم و حرم مطهر، یک مرقد آینه کاری و کاشی و معماری نیست، اینجا محل امام حی و حاضر و راهنمای جامعه بسوی بهشت است.
وی افزود: آیا پیامبر(ص) و امام علی(ع) با شمشیر بزرگانی مانند ابوذر، میثم تمار، عمار و مالک را ساختند؟
تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: در دوران کرونا بعضی جامعه شناسان مقالاتی نوشتند و نگران بودند که کرونا به مراسم و آیینهای مذهبی و دینی آسیب بزند. با وجود همه نگرانیها امروز شوق و اشتیاق زیارت از قبل کرونا بیشتر شده است.
رییس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی هم گفت: جشنواره کتاب سال رضوی، با هدف افزودن شناسایی و تجلیل از افرادی که آثار ارزشمندی در حوزه معرفت افزایی تولید کردند، فعالیت میکند.
عبدالحمید طالبی افزود:بخشی از این جشنواره به ترجمه آثار برتر از فارسی به زبانهای دیگر و همچنین ناشر بینالمللی در خصوص امام رضا(ع) و معارف اهل بیت(ع) اختصاص یافت و از آنها تجلیل شد.
وی با بیان اینکه امتداد اجتماعی آثار معرفتافزا نیز مهم است بیان کرد: فرهنگ نذر فرهنگی و آموزشی هم باید در جامعه نهادینه و گسترش یابد.
۴۱۰ اثر به جشنواره کتاب سال
دبیر اجرایی جشنواره کتاب سال در خصوص آثار اسالی گفت: ۴۱۰ اثر به سیزدهمین جشنواره کتاب سال رضوی رسید که ۳۸۲ مورد کتابهای چاپی، ۱۱ پایان نامه، ۱۲ کتاب گویا و پنج اثر هم نمایشنامه و فیلمنامه بوده است.
مهدی قیصری نیک افزود: ۱۸۰ اثر با موضوع امام رضا(ع)، ۶۰ اثر مربوط با خاندان آن حضرت، ۷۵ اثر مربوط به مهدویت، ۱۲ اثر مربوط با اماکن متبرکه، ۲۰ اثر مربوط با حوزه زیارت و ۶۳ اثر خارج از موضوعات جشنواره بود.