شست و شوی سبزیجات با نمک و یا مایع ظرفشویی بدترین کار ممکن در هنگام شست و شوی سبزیجات در منزل است.
هنگام شستوشو باید سبزیها از سطح آب برداشته شوند و آب باقیمانده دور ریخته شود و همچنین باید سبزیها را به مدت پنج دقیقه در آب حاوی پرکلرین ضدعفونی و سپس آبکشی کرد.
میزان مصرف پرکلرین برای یک ظرف چهار لیتری، نصف قاشق چایخوری است.
برای از بین بردن میکروبهای احتمالی، به ازای هر لیتر آب، ۳ تا ۵ قطره محلول ضد عفونی کننده اضافه کنید و میوه و سبزی را درون آن بریزید.
پس از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، آب را به آرامی خالی کنید و سبزی را خارج کنید.
دمای آب مصرفی برای شستشوی سبزیها چندان اهمیتی ندارد، اما برای حفظ تازگی، بهتر است سبزیها را با آب خنک بشویید.
فراموش نکنید که هر چه سبزیها پهنتر و دارای برگ باشند، احتمال آلوده بودنشان بیشتر است و هیچ گاه سبزی را نشسته وارد یخچال نکنید.
لازم نیست حتما میوههای درختی را از این طریق شست وشو داد به خصوص میوههایی که پوستشان را میگیریم. قارچ نیز مانند سبزی خوردن باید قبل از مصرف ضدعفونی شود چراکه پوستی روی آن وجود ندارد که گرفته شود.
یکی از بیماریهای شایع فصل تابستان، بیماری حصبه یا تیفوئید است كه این بیماری حاد باکتریال به وسيله باکتری به نام سالمونلاتیفی با خوردن آب آلوده به مدفوع یا ادرار انسان و ورود باکتری به بدن انسان رخ مي دهد.
زمانی که این میکروب از بدن بیمار خارج شود میتواند توسط دستهایی که بعد از دستشویی رفتن خوب شسته نشده اند و با آب و غذای دیگر افراد سر و کار دارد، انتقال یابد.
میوه و سبزیجات خام که کاملاً تمیز و ضد عفونی نشده است نیز از راههای سرایت بیماری است.
آبیاری سبزیجات با فاضلاب و یا دفع نامطمئن فاضلاب و سرایت آن به آب آشامیدنی از دیگر راههای انتقال میکروب این بیماری است.
بهترین علامت این بیماری، تب طولانی مقاوم به درمان است، اما با شروع علائم، شخص احساس ناخوشی، خواب آلودگی، درد شکم و تب دارد.
ممکن است در بالغین شروع علائم با یبوست و در اطفال شروع علائم با اسهال خفیف و درد شکمی همراه باشد و اگر بیماری طول بکشد شخص اشتهای خود را از دست داده و در نتیجه لاغری و کاهش وزن را در او مشاهده خواهیم کرد.
شستن صحیح دست ها، پختن کامل موادغذایی، شناسایی افراد ناقل و برقراری محدودیت شغلی و درمان آنها را مهمترین اقدامات بهداشتی و پیشگیری در مورد این بیماری دانست.