رؤسای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با امضای تفاهم نامه، فصل جدیدی از همکاریهای مشترک دوجانبه را رقم زدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عصر امروز (۲۸ تیر) ضمن حضور در کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران با علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی دیدار کرد.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور با اشاره به نقش و تحولات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در عرصه دیپلماسی فرهنگی با توجه به رویکردهای دولت تأکید کرد: بازسازی انقلابی ساختارها و پرهیز از تشتت فعالیتها در عرصه فرهنگی بینالمللی برای رسیدن به اهداف عالی، از اهداف مهم تأسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: ما بر این اساس با توجه به شعار دوره دهم «دیپلماسی فرهنگی در تراز چهل واره گام دوم انقلاب اسلامی» از توصیههای رهبر معظم انقلاب اسلامی در مسیر رویکردهای سازمان به عنوان قرارگاه مشترک فعالیتهای فرهنگی بینالمللی کشور بهره میگیریم.
وی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را پل ارتباطی اندیشمندان فرهنگی، هنری و دینی جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورها دانست و گفت: ما ظرفیتهای داخل را در تمامی عرصهها در خارج از کشور به نمایش میگذاریم .
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور با بیان جایگاه رفیع صاحبان قلم و اندیشه در جامعه افزود: کتابخانه ملی ظرفیت خوبی برای همکاریهاست تا از مسیر آن، ظرفیتهای جدیدی برای توسعه همکارهای فرهنگی با کشورهای مختلف فراهم شود.
وی با ابراز خرسندی از امضای تفاهم نامه همکاری بین سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم با تعامل متقابل از منابع اطلاعاتی، ظرفیتها و فرصتهای پژوهشی، مطالعاتی و تخصصی دست یابیم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: ما با سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور همکاریهای گستردهای داریم و درصدد آن هستیم تا همکاریهای فیمابین را در زمینههای علمی، پژوهشی، آموزشی و اشتراک منابع اطلاعاتی، گسترش دهیم.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور ضمن یادآوری تقویت و توسعه دیپلماسی فرهنگی با استفاده از ظرفیت کتابخانهها، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در زمینه شناسایی و مرمت نسخ خطی زبانزد است، به ویژه در کشورهای همسایه از اقبال خوبی برخوردار است.
وی با تأکید بر لزوم بازدید مهمانان خارجی از کتابخانه ملی ایران برای آشنایی هرچه بیشتر با جایگاه فرهنگ در ایران، آمادگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را برای گسترش همکاریهای دوجانبه اعلام کرد.
همچنین رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران گفت: خوشبختانه در طول دورههای مختلف، تفاهم نامههای همکاری بین دو سازمان منعقد شده است، بر همین اساس لازم است کارگروههایی برای اجرایی کردن این تفاهم نامه تشکیل شود.
علیرضا مختارپور امضای این تفاهم نامه را در جهت ارتقاء سطح همکاریهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حوزههای علمی، پژوهشی، آموزشی، اشتراک منابع اطلاعاتی و انتقال تجربیات، مؤثر دانست.
در ادامه، تفاهمنامه همکاری مشترک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران به امضای حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور و مختارپور رسید.
استفاده از تواناییهای علمی ـ پژوهشی طرفین برای برگزاری و اجرای دورهها و طرحهای تحقیقاتی مشترک، ایجاد فرصت مطالعاتی، تألیف کتب، انتشار نشریات و طرحهای تحقیقی، برگزاری همایش و نشستهای تخصصی، پایش محیطی مجموعه اسناد، نسخ خطی و چاپ سنگی، بهره مندی از پژوهشگران و محققان داخلی و خارجی، برگزاری دوره های آموزشی در حوزههای آرشیو، کتابداری، ایرانشناسی، اسلام شناسی و نسخ خطی و ... از جمله مهمترین اهداف این تفاهم نامه است.