نسخه جدید و ارتقا یافته سامانه جامع پاسداشت زبان فارسی صبح امروز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راه اندازی شد.
به گزارش
وی با تاکید بر اهمیت پاسداشت زبان فارسی گفت: اهتمام به حفظ ادبیات فارسی یکی از اولویتهای دولت سیزدهم است به طوری که در جلسات هیئت دولت این موضوع بارها مورد تاکید و توجه قرار گرفته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت احترام به همه فرهنگ ها، زبانها و گویشها گفت: اهتمام به زبان فارسی یک موضوع ملی است و همه مسئولان نظام به آن توجه ویژه دارند؛ زیرا هویت ایرانیان است.
آقای اسماعیلی افزود: قوانین بالادستی از جمله اصل ۱۵ قانون اساسی تکلیف این موضوع را روشن کرده اند و مردم و مسئولان مکلف به پاسداشت زبان فارسی هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از توجیهاتی از جمله لزوم کار صنعتی و حفظ پیوست با فرهنگ جهانی گفت: همه دستگاههای مسئول باید با غیرت و تلاش وظایف خود را در قبال زبان فارسی به نحو مطلوب انجام دهند.
رئیس شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی افزود: نظارت بر تبلیغات بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و ما درباره این موضوع حساس هستیم و بر اساس قانون عمل میکنیم.
وی گفت: یکی از اولویتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشهای مختلف مطبوعاتی و رسانه ای، حوزه هنری و سازمان سینمایی نظارت جدی و دقیق برای پاسداشت زبان فارسی است و در این خصوص دقت لازم به عمل میآید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه باید در ممیزیها بر رعایت واژگان فارسی نظارت دقیق شود افزود: نظارت در بعد تبلیغات شهری و بازرگانی هم از مسئولیتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در این خصوص باید قانون رعایت شود.
وی با تشکر از صداوسیما برای اهتمام به پاسداشت زبان فارسی، از تهیه کنندگان و مجریان خواست در به کار گرفتن واژگان فارسی مقاومت نکنند و به جای واژگان بیگانه از واژگان فارسی استفاده کنند.
آقای اسماعیلی اظهار امیدواری کرد با همکاری و تعامل همه دستگاههای متولی میتوان بیش از پیش در جهت حفظ و پاسداشت زبان فارسی قدم برداشت.
آقای غلامعلی حداد عادل (رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی) هم در این نشست با اشاره به نشستهای منظم پاسداشت زبان فارسی از مسئولان وزارت ارشاد تشکر کرد و گفت در گذشته این جلسات منظم نبود و مورد غفلت بود.
وی افزود: ایجاد سامانه پاسداشت زبان فارسی یکی از کارهای خوب وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی است که باید به آن توجه شود.
آقای حداد عادل گفت: " زبان " یکی از مولفههای هویت ملی ماست و همه گروههای سیاسی و فرهنگی باید به پاسداشت آن اهتمام جدی داشته باشند.
وی فرهنگ را یکی از میدانهای جنگ نرم دانست و گفت: موضوع هجمه به زبان فارسی در دستور کار دشمن قرار دارد و غرب به همه ارکان هویتی ملت ایران چشم دوخته است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: فضای مجازی یکی از میدانهایی است که دشمن درآن برای تبلیغ علیه زبان فارسی برنامه ریزی کرده است، از این روی باید برای مقابله با هجمههای دشمن اهتمام ویژه ورزید.
وی با انتقاد از وجود تابلوهای اسامی بیگانه در شهرها به خصوص شهرهای بزرگ گفت: برای اصلاح نمادها و اسامی بیگانه باید همه دستگاهها به خصوص دستگاههای متولی بر اساس قانون عمل کنند.
آقای حداد عادل در بخش دیگری از سخنان خود/ از پلیس اماکن کشور و وزارت خانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان صداوسیما به دلیل تلاش برای پاسداشت زبان فارسی تشکر کرد.
وی انتخاب اسامی فارسی برای خودروها را از این جهت مهم دانست و گفت: آنها تابلوهای متحرکی هستند که ضریب نفوذ بیشتری دارند؛ لذا برای خودروهای جدید هم باید، اسامی فارسی انتخاب شود.
آقای حداد عادل با اشاره به اهمیت زبان در همه کشورها افزود: همه کشورها و ملتها درباره زبان خود تعصب و غیرت دارند و در این میان مردم ایران هم برای حفظ زبان فارسی وظیفه خطیری بر عهده دارند.
وی با اشاره به ثبت اسامی شرکتهایی که نام بیگانه دارند در روزنامه رسمی کشور، گفت: این وضع نمیتواند مجوزی برای تبلیغات محیطی و رسانهای برای این شرکتها با عناوین بیگانه باشد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: قانون، تکلیف را روشن کرده و نباید از قانون عدول کرد؛ لذا دستگاههایی که در خصوص پاسداشت زبان فارسی متولی و مکلف هستند؛ باید در این زمینه نظارت کنند.
آقای حدادعادل در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه فرهنگ از زبان مهمتر است؛ افزود: یکی از موضوعهای مهم فرهنگی که دشمن برای آن برنامه ریزی کرده حجاب است که در این خصوص رسانههای غربی زن با حجاب ایرانی را هدف هجمه خود قرار داده اند.
آقای حاج ملامیرزایی رئیس مرکز فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این نشست با معرفی سامانه پاسداشت زبان فارسی گفت: این سامانه که سال ۱۳۹۶ آغاز به کار کرده بود؛ ارتقا یافته و بروز رسانی شده است.
وی افزود: در نسخه جدید قابلیت دسترسی و جستجوی واژگان بیگانه و غیربیگانه فراهم شده است.
رئیس مرکز فضای مجازی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به قابلیتهای این سامانه گفت: این سامانه به نشانی سامانه فارسی پاسداشت نقطه آی آر؛ اکنون در حال تکمیل است و کاربرد زیادی برای کاربران در حوزه حفظ زبان فارسی دارد.
سرهنگ نوروزی رئیس پلیس اماکن کشور هم در این نشست با اشاره به نظارت پلیس اماکن در خصوص پاسداشت زبان فارسی گفت: نظارت بر واحدهای صنفی برای کاهش اسامی غیرفارسی ادامه دارد.
وی گفت: بر اساس ماده ۲۸ قانون نظام صنفی، با هدف تصحیح اسامی اصناف متخلف اخطارهای لازم داده میشود و در صورت تخطی از قانون، واحد صنفی مهرو موم میشود.
غلامعلی مهدوی دبیر هیئت عالی نظارت وزارت صنعت، معدن و تجارت هم در این نشست گفت: واحدهای صنفی و مجتمعهای تجاری تا پایان شهریور فرصت دارند تابلوهای غیرفارسی را اصلاح کنند.
لطیفی معاون وزیر آموزش و پرورش هم در این نشست گفت یکی از دغدغه آموزش و پرورش موضوع پاسداشت زبان فارسی است.
وی گفت اهتمام به موضوع ادبیات فارسی و پرهیز از به کارگیری الفاظ بیگانه، باعث حفظ هویت و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی میشود.