علت اصلی عقب نشینی بانوان از اهدای خون
در حالی که بسیاری از خانمها به راحتی تن به اعمال زیبایی که در اغلب آنها از سوزن استفاده میشود میدهند ترس از سوزن یکی از مهمترین دلایل عقب نشینی خانمها از صحنه اهدای خون است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران، دکتر مژده نخلستانی سرپرست دفتر برنامه ريزي جذب و نگهداری اهداكنندگان با اشاره به ترس ها و باورهای غلط رایج در میان بانوان که باعث دوری از اهدای خون می شود گفت: خون مادهاي است ارزشمند، گرانبها و بيبديل است كه با وجود پيشرفتهای گسترده در دانش پزشكي هنوز هیچ جايگزين مصنوعی برای آن پيدا نشده و تنها منبع تأمین آن اهدای خون توسط انسان های نوع دوستی است که بدون هیچ چشمداشت مادی و فقط با انگیزه کمک به همنوعان، خون خود را اهدا می کنند.
وی افزود: خون به عنوان يک دارو قلمداد می شود كه فرآوردههای متعدد سلولی و پلاسمایی از آن تهيه شده و در خونريزی ها، جراحی ها و بيماری های مختلف مصرف می شود.
دکتر نخلستانی با ابراز تأسف از مشارکت اندک بانوان در تامین این ماده حیاتی گفت: علی رغم اینکه بانوان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند و به دلیل خونریزی های حین زایمان و سایر درمان ها بخش مهمی از خون اهدایی را مصرف می کنند اما به برخی دلایل مثل ترس از سوزن مشارکت پائینی در اهدای خون دارند .
وی افزود: بسیاری از خانم های جوان با شجاعت تن به تاتو، پیرسینگ، هاشور ابرو و چشم، حتی جراحی های زیبایی می سپارند اما با این حال ترس از سوزن از مهم ترین دلایل عقب نشینی خانم ها از صحنه اهدای خون است و این اعمال زیبایی یک سال نیز منع اهدای خون به همراه دارد.
دکتر نخلستانی تاکید کرد: هراهداكننده ای برای نخستين بار ممكن است این احساس ترس و اضطراب را داشته باشد اما در صورتی كه شرايط اهدای خون به درستی رعايت شود، كار بسيار ساده ای بوده و فقط چند دقيقه از وقت اهداكننده را می گيرد.
وی تأکید کرد: بی تردید با يک بار تجربه كردن اهدای خون بسياری از اين باورهای منفی جای خود را به باورهای مثبت می دهد.
بنابراين برای رسيدن به اهداف ياد شده ارتباط مؤثر زنان با مراكز انتقال خون ضرورتی انكار ناپذير است. زنان با يک بار تجربه اهدای خون می توانند باورهای نادرست در اين مورد را حداقل در محيط خانواده كم رنگ نموده و در تامين خون سالم برای بيماران نيازمند نقش خود را ايفا كنند.