همزمان با هفتمین موج همه گیری کرونا، تب کشنده ماربورگ نیز به آفریقا بازگشته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ همزمان با هفتمین موج همه گیری کرونا، تب کشنده ماربورگ نیز به آفریقا بازگشته است.
قربانی شدن دو نفر در هفته اخیر در کشور غنا، این کشور غرب آفریقا را در حالت هشدار قرار داده است.
تب ماربورگ که نامش را از شهری در آلمان گرفته است که اولین بار در سال ۱۹۶۷ شناسایی شد، هم خانواده ابولاست و تقریبا همان نشانهها را دارد.
ژان کلود مانوگرا، ویروس شناس فرانسوی، درباره این ویروس میگوید: " ویروس ماربورگ، ویروسی با ظاهر کشیده و هم خانواده ابولا ست. تب و استفراغ و در موارد پیشرفته خونریزی داخلی با از دست دادن شدید آب بدن، از نشانههای آن است. "
اوگ کوردل، پزشک متخصص بیماریهای ویروسی، همه گیری جهانی این ویروس را رد
میکند و میگوید: " مرگ و میر ناشی از ویروس ماربورگ بالای پنجاه درصد است. این ویروس مانند ویروس ابولا تا اندازه زیادی مختص کشورهای آفریقایی مخصوصا غرب آن است، با تماس مستقیم فیزیکی منتشر میشود و احتمال سرایت آن به قارههای دیگر تقریبا صفر است. "
منشا این ویروس مرگبار خفاشهای میوه خوار هستند و سابقه همه گیری آن، مردم و مقامات کشورهای غرب آفریقا را نگران کرده است.
تدروس آدهانوم، دبیر کل سازمان بهداشت جهانی، قبلا از تلاشها و تحقیقات برای ساخت واکسن این ویروس خبر داده است. وی نیز در اظهار نظری گفته است: " با همکاری مقامات کشورهای آفریقایی موارد تماس احتمالی با مبتلایان را شناسایی و آنها را قرنطینه کنیم. ماربورگ با ویروس کرونا متفاوت، اما نحوه مهار آن تقریبا همان است. تحقیقات برای ساخت واکسن ماربورگ در جریان است. "
مرگبارترین همه گیری ماربورگ به سال ۲۰۰۵ در شمال آنگولا بر میگردد که از ۳۷۴ فرد مبتلا، ۳۳۰ نفر جان باختند.......
با صدای اول: ژان کلود مانوگرا، ویروس شناس
با صدای دوم: اوگ کوردل، پزشک متخصص بیماریهای ویروسی
با صدای سوم:تدروس آدهانوم، دبیر کل سازمان بهداشت جهانی
خبرنگار کوروش طاولی