به گفته مدیر عامل بازار متشکل ارزی این نماد معاملاتی در جهت این است که ارزهای ملی بتواند جای ارزهای جهان روا را در مناسبات ملی و منطقه ای در قالب های پول های دو جانبه و چند جانبه بگیرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، دقایقی پیش نماد معاملاتی دو ارز ریال و روبل در بازار متشکل ارزی رونمایی شد . پیش از این در صرافیها دلار و یورو مبادله میشده است که از امروز روبل روسیه هم به آن اضافه شده است.
این نماد مبادلاتی چه تغییری در بازار ایجاد میکند و این صادرکننده و واردکننده چطور میتوانند در بازار ارز خودشان را معامله کنند؟
آقای هامونی/ مدیرعامل بازار متشکل ارزی در گفتگویی زنده با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت:
امروز شاهد راه اندازی نماد معاملاتی جفت ارز ریال -روبل بودیم از آنجا که تا پیش از این نماد دلار و یورو فقط در بازار متشکل عرضه می شد و همچنین با توجه به سیاستی که بانک مرکزی در نشستهای تخصصی باحضور رئیس کل بانک مرکزی و همتای خود داشتند مبنی بر اینکه ارزهای ملی بتواند جای ارزهای جهان روا را در مناسبات ملی و منطقهای در قالب پیمانهای پولی دو جانبه یا چند جانبه بگیرند و.طبق این مصوبه و در راستای مصوبات روسای جمهور ایران و روسیه و روسای رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همتای خود داشتند بنابراین امروز شاهد گشایش نماد معاملاتی جفت ارز ریال - روبل برای اولین بار در تاریخ دو کشور بودیم .
وی همچنین ادامه داد: از آنجا که ارزهای جهان روا را تقاضا کم است راه اندازی جفت ارز روبل ریال ، یک اتوبان دوطرفه برای توسعه مناسبت بین المللی و اقتصادی دو کشور برقرار میکند به نوعی صادرکننده ارز حاصل از صادراتش را صادرکننده ایرانی مدنظرم است که این ارز را در این بازار عرضه کرده و کالای ایرانی را به روسها فروخته و روسها این جا نیازهای ریالی دارند.
یا ایرانیانی که نیاز روبل دارند، مثل دانشجویان و شرکتهای بیمه برای پرداخت واردکنندهها برای پرداخت هزینههای گمرکی و بیمه در قالب ارزهایی که ارز خدماتی غیرتجاری میتوانند ریال را در این بازار عرضه و روبل تقاضا کنند.
یک سمت این بازار صادرکنندهها هستند و سمت بعدی متقاضی، درحال حاضر ارز خدماتی غیرتجاری است که میتواند مورد مصرف قرار گیرد که عمده اینها به مسافران و دانشجویانی که در کشور روسیه و دانشگاههای روسیه و کشورهای سی آی اس مستقر هستند میتوانند ارز روبل مورد تقاضای خود را از بازار دریافت کنند.
خبرنگار: آیا در بازار حواله هم تغییراتی انجام میشود یا خیر؟
آقای هامونی: نماد معاملاتی ایجاد شده برای اولین بار با یک سازوکار متفاوت نسبت به سازوکار تسویه که در نمادهای موجود، راه اندازی شده بنابراین هم اسکناس و هم حواله غیربازرگانی قابل معامله است و حواله در کشور مقصد و در بانکهای فعال در کشور روسیه، میتواند حواله از طریق بانکهای عامل که در بازار متشکل هستند میتواند حواله انجام شود.