بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، دستگاههای اجرایی مکلف به الکترونیکی کردن خدمات به متقاضیان و ذینفعان هستند که این فرایند در صدور بیمه فعالیتهای معدنی اجرایی شده است.
به گزارش خبرنگار صنعت و معدن خبرگزاری صدا و سیما؛ معادن از جمله ذخایر عظیم کشور هستند که سرمایهگذاریهای کلانی در این حوزه انجام میشود، سرمایهگذاریهایی که نیازمند حمایت و پوشش بیمهای هستند.
بر اساس آمار سازمان توسعه و نوسازی صنایع معدنی ایران از ۲۰ سال گذشته تاکنون بالغ بر ۲۷ میلیارد دلار در بخش معدن و صنایع معدنی سرمایه گذاری شده و سرمایه گذاران این حوزه را ملزم به استفاده از خدمات بیمهای کرده است.
در این راستا اجرای الکترونیکی صدور بیمه نامهها برای فعالان عرصه معادن کاربردی و لازم الاجرا بود که در حال حاضر این خدمات برای متقاضیان الکترونیکی ارائه میشود.
آقای فرید دهقان مدیر عامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی در این باره میگوید: با اجرا شدن فرآیند الکترونیکی صدور بیمه نامه ها، تمامی فرآیندهای کاغذی در پروژه درخواست، بررسی و اجرای بیمه نامههای اعتباری و سرمایهگذاری به صورت الکترونیکی انجام میشود و هیچ گونه امکان اخذ کاغذی مدارک برای صندوق ایجاد نکردیم.
وی در ادامه گفت: این در حالی است که تمامی فرآیندهای اطلاع رسانی و کسری مدارک از طریق پیامک و پست الکترونیک برای متقاضیان ارسال میشود.
به گفته دهقانی خدمات صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی برای تمامی معدن کاران و فرآوری کنندگان در عرضه اکتشاف، استخراج و فرآوری به صورت الکترونیکی انجام میشود و تاثیر قابل توجهی در جهت کاهش بروکراسی اداری برای معدنکاران داشته است.
بر این اساس برخی از فعالان حوزه معدنی درباره اجرای الکترونیکی شدن صدور بیمه نامههای خود میگویند.
آقای بهروزی فعال معدنی در سیرجان درباره مزایای استفاده از الکترونیکی شدن صدور بیمه نامه در صندوق میگوید:با اجرای این طرح، بهره برداران و کارشناسان به هیچ عنوان در صندوق بیمه حضور نمییابند و همه مدارک را به صورت الکترونیکی آپلود میکنند و در نهایت پس از صدور بیمه نامه از مزایای آن بهره مند میشوند.
همچنین آقای ممشلی از فعالان معدنی در استان گلستان با اشاره به استفاده از خدمات الکترونیکی در صدور بیمه نامه برای فعالیت معدنی خود میگوید: از آنجایی که خدمات بیمهای صندوق حمایت از سرمایه گذاریهای معدنی الکترونیکی شده، سرعت صدور بیمه نامهها برای متقاضیان بسیار زیاد شده است و لذا دیگر نیازی به حضور متقاضیان به صورت حضوری در صندوق ندارد و امیدواریم این حمایتها در مسیر توسعه معادن کشور ادامه یابد.
در بند (پ) ماده ۶۸ قانون برنامه ششم توسعه، دستگاههای اجرایی مکلف به ارائه خدمات مورد نیاز ذینفعان خود به صورت الکترونیکی شده اند که در این راستا روند صدور بیمه نامه برای سرمایه گذاران در این معادن به عنوان بخشی از خدمات الکترونیکی میتواند گام موثری در جهت تحقق دولت الکترونیک در کشور باشد.
با توجه به پراکندگی معادن در استانهای مختلف کشور متقاضیان برای دریافت بیمه نامه از سوی صندوق بیمه سرمایه گذاریهای فعالیتهای معدنی مجبور به مراجعه حضوری بودند که حالا با الکترونیکی شدن این فرایند نیاز به این کار نیست.
در کشور بیش از ۱۱ هزار معدن وجود دارد که روند الکترونیکی شدن صدور بیمه نامهها برای معدنکاران گامی در جهت تحقق دولت الکترونیک است.
گزارش از زهره پرورش خبرنگار گروه صنعت و معدن خبرگزاری صدا و سیما