اقدام رئیس جمهور تاجیکستان در استقبال از ولادیمیر پوتین در باغ میوه اقامتگاه خود، نشان داد که او بطور جدی به دنبال عرضه بزرگترین داراییهای تاجیکستان به کشورهای دیگر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با گذشت بیش از یک هفته از سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به تاجیکستان، انتشار تصاویری از استقبال و پذیرایی امامعلی رحمان از او در اقامتگاه ریاست جمهوری بار دیگر توجه رسانههای بین المللی را به بزرگترین بخش اقتصادی این کشور جلب کرد و نشان داد که عزم دوشنبه برای معرفی و عرضه محصولات باغی تاجیکستان به کشورهای دیگر راسخ است.
رحمان هنگام استقبال از پوتین، همتای روسی خود را در مسیری همراهی کرد که به نوشته خبرنگار آسوشیتدپرس، دکوراسیونی شگفت انگیز داشت؛ در تمام مسیر "فرش های" رنگارنگ میوهها روی چمنزارها گسترده شده بود و عطر هلو، سیب و لیمو همه جا میپیچید، اهرام سه متری هندوانه و خربزه و سبدهای بزرگ انگور، گیلاس، انار و زردآلو در اطراف چیده شده بود.
رحمان در بخش پایانی این مسیر خوشمزه و خوش عطر، با محصولات جانبی و فراوری شده همان میوه ها، از جمله پرهها و قطعات میوه خشک، خوراکیهای تبدیل شده، شکلات و کیکهای میوهای از پوتین پذیرایی کرد.
استقبال از پوتین درحالی مورد توجه رسانههای مختلف قرار گرفته است که پذیرایی از مهمانان ریاست جمهوری در باغ پر از میوهها تازگی نداشت و رحمان پیش از این نیز، چنین نمایشگاهی را برای مقامات کشورهای دیگر ترتیب داده بود تا محصولات صادراتی کشورش را بطور مستقیم به آنها معرفی کند.
سران کشورهای سازمان همکاری شانگهای نیز در این نمایشگاه پذیرایی شده بودند.
ایجاد باغهای بزرگ میوه در دوشنبه و سایر مناطق تاجیکستان، بخشی از پروژه توسعه باغداری این کشور است که از سال ۲۰۱۶ آغاز شده و در حوزههای تولید، فراوری و صادرات پیشرفت داشته است.
وزارت کشاورزی تاجیکستان ارزش صادارت میوه و محصولات زراعی سال گذشته این کشور را نزدیک به ۴۰ میلیون دلار اعلام کرد.
کشاورزی و باغداری بزرگترین عرصه اقتصادی تاجیکستان است و حدود یک چهارم کل تولیدناخالص این کشور را شامل میشود.
حدود نیمی از کل جمعیت تاجیکستان کشاورز هستند و در جشن مهرگان که اواخر مهرماه هر سال برگزار میشود، محصولات خود را در جشنوارههای مختلف به نمایش میگذارند.