معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت تاکید کرد: دانشگاههای علوم پزشکی باید متناسب با زیرساختها و توانمندی اعضای هیات علمی خود، ارتباط نزدیکی با معاونت تحقیقات و دفتر توسعه فناوری سلامت داشته باشند و تا پایان سال ۱۰ تا ۱۵ درصد دانشگاهها، مرکز نوآوری خود را راهاندازی کرده و توسعه دهند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، دکتر یونس پناهی در وبینار «توسعه مراکز نوآوری، گامی جهت تکمیل چرخه پژوهش و فناوری» با بیان اینکه توسعه فناوری در راستای شعار سال جزو برنامههای اصلی ماست و باید آن را تقویت کنیم، گفت: جهت کاهش واردات دارو و تجهیزات پزشکی و دیگر اقلام حوزه سلامت باید مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاهها را به سمت تولید، تحقیق و حل مسئله هدایت کنیم.
وی افزود: دانشگاههای علوم پزشکی باید متناسب با زیرساختها و توانمندی اعضای هیات علمی خود، ارتباط نزدیکی با معاونت تحقیقات و دفتر توسعه فناوری سلامت داشته باشند و تا پایان سال ۱۰ تا ۱۵ درصد دانشگاهها، مرکز نوآوری خود را راهاندازی کرده و توسعه دهند.
دکتر پناهی خطاب به دانشگاههای علوم پزشکی گفت: هیچ دانشگاهی نمیتواند بدون مرجعیت علمی و تولید دانش در امر دانشبنیان، نوآوری و فناوری نقشی داشته باشد؛ باید همه زیرساختها در این جهت به کارگرفته شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان اینکه نگارش مقاله و مرجعیت علمی جزو اولویتها و اهداف ماست، ولی پایان راه نیست، افزود: تولید علم ابزار لازم برای دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشکدههاست، ولی این تازه شروع کار است. در گام بعدی باید دانش تولیدشده به رفتار علمی تبدیل شود تا مشکلی از مردم را رفع کند، باید تبدیل به فرآورده علمی شود تا مردم از آن بهره برداری کنند.
وی افزود: در ماموریتهای هشتگانهای که در گردهمایی مشهد و تبریز به معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی تکلیف شده است، باید توسعه تحقیقات پلهای برای رسیدن به توسعه فناوری باشد.
همچنین در این وبینار دکتر محمدرضا منظم، رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت به تشریح دلایل و اهمیت راهاندازی مراکز نوآوری در ساختار وزارت بهداشت پرداخت و گفت: در زنجیره آموزش، پژوهش و فناوری جای یک حلقه خالی بود؛ با توجه به اینکه در مراکز رشد و پارکهای فناوری تیمها و شرکتها حضور دارند، ولی جایگاهی برای حضور محققان و دانشجویان که دارای ایده، فکر و توانمندی هستند، وجود نداشت، بنابراین با موافقت شورای گسترش بستر ایجاد مراکز نوآوری سلامت را فراهم کردیم.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر عطاءالله پورعباسی، رئیس کمیته راهبری مراکز نوآوری سلامت کشور نیز در این وبینار به تشریح الگوی استقرار و توسعه مراکز نوآوری سلامت پرداخت و در پایان نیز معاونین تحقیقات دانشگاههای علوم پزشکی و حاضران در نشست به طرح پرسشها و نقطه نظرات خود پرداختند.