هشت گذر تشرف تاریخی از امروز برای تسهیل تشرف به حرم رضوی در اختیار مجاوران و زائران قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،سرپرست شهرداری منطقه ثامن گفت: این هشت گذر با نامهای "مخابرات، رازفر آستانه پرست، حمام باغ حوض امیر، نوغان، شهید
ساسان نورین مقدم افزود: گذرهای تشرف تاریخی ضمن برقراری پیوند میان حرم مطهر و شهر، نقش اصلی هدایت زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی را از نقاط مختلف شهر به سمت حرم مطهر امامرضا (ع) بر عهده دارند.
سرپرست شهرداری منطقه ثامن گفت: در طرح تفصیلی حریم رضوی گذرهای تشرف یکی از عناصر اصلی هستند و بر اساس کاربریهای پیرامون آنها نقشهای متنوعی جهت تامین خدمات پشتیبان زیارت و سکونت برعهده دارند.
نورین مقدم افزود: بر همین اساس مقرر شد ۱۶ گذر تاریخی به طول ۱۰ کیلومتر در چند مرحله و در بازه زمانی سه ساله احیا شود که طبق برنامهریزی صورت گرفته، گام نخست طرح، مصادف با عیدغدیر خم آغاز شود و هشت گذر بدون هیچگونه مداخله و یا عملیات عمرانی، آماده تسهیل تشرف زائران و مجاوران به حرم مطهر رضوی شود.
وی اضافه کرد: احیای گذرهای تشرف، طرحی تدریجی است و عملیات اجرایی به صورتی خواهد بود که تشرف زائران و مجاوران به حرم مطهر رضوی مختل نشود.
سرپرست شهرداری منطقه ثامن گفت: در گذرهای تشرف بناهای ویژهای از جمله منازل خانواده شهدا، ساکنان قدیمی بافت، تکایا و بناهای تاریخی وجود دارد که این پهنهها به تدریج ساماندهی خواهد شد و تلاش ما بر این است که فضاهای توقفگاهی و فضاهای مورد نیاز برای تامین مایحتاج روزانه زائران و مجاوران را در حاشیه این گذرها ایجاد کنیم.
طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی با هدف تجدیدنظر در کاربریها و فعالیتهای بافت اطراف حرم و نوسازی بافت فرسوده و کم استفاده به منظور ایجاد فضاهای خدماتی ضروری برای رفاه حال مجاوران و زائران بارگاه منور رضوی در سال ۱۳۷۲ با دستور مقام معظم رهبری آغاز شد.
بر مبنای برنامه ریزی انجام شده در بافت ۳۶۶ هکتاری پیرامون حرم مطهر رضوی سهم جمعیت مجاور ۵۱ هزار نفر در سال ۱۴۰۴ پیش بینی شده و برنامه ریزی و طراحی امکانات برای جمعیت متحرک زائر و مسافر برابر ۱۵۰ هزار نفر اقامت در یک شب شده است. همچنین هزار نفر مراجعه کننده روزانه برای سایر کاربریها پیشبینی شده است.
به منظور تسهیل عبور و مرور و کاهش بار ترافیکی منطقه و سهولت دسترسی به حرم مطهر رضوی علاوه بر تعریض خیابانهای موجود منتهی به حرم از ۳۰ متر به ۵۰ متر، چهار خیابان شعاعی جدید در حدفاصل خیابانهای موجود طراحی و احداث شده اند که یک خیابان حلقوی به نام شارستان ارتباط مجموعه هشت خیابان را برقرار میکند.