نمایندگان مجلس محل منابع درآمدی و حقوق تشکلهای صنفی و تخصصی را مشخص کردند.
بر اساس ماده ۱۳ ارجاعی به کمیسیون، تشکلها پس از دریافت پروانه فعالیت و ثبت آن، از حقوق زیر برخوردار میشوند:
الف- مشاوره، اظهار نظر و ارائه پیشنهاد و راهکار به دستگاههای اجرایی در فرایند برنامه ریزی مراجع دولتی و عمومی غیردولتی در سطوح استانی یا ملی حسبمورد متناسب با تخصص و موضوع فعالیت تشکل
تبصره – دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مکلفند در فرایند وضع مقررات عامالشمول، حسب مورد نظرات و پیشنهادات تشکلهای صنفی – تخصصی مربوط به موضوع را در صورت ارائه دریافت نموده و پاسخگو باشند.
ب - رصد و نظارت بر عملکرد سایر بخشهای جامعه در زمینه فعالیت تخصصی خود در چارچوب قوانین و مقررات کشور.
پ - ارائه خدمات حسب تخصص و حوزه فعالیت به اعضای تشکل.
ت – انعقاد تفاهم نامه همکاری با اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از دولتی و غیردولتی در چهارچوب صلاحیت خود.
ث - ارائه خدمات آموزشی و انتشار نشریه و ایجاد تارنما (پایگاه اینترنتی) و استفاده از سایر ابزارهای اطلاع رسانی و محصولات فرهنگی، آموزشی و پژوهشی با رعایت قوانین و مقررات مربوط در حوزه تخصصی خود.
تبصره – تشکلهای متقاضی نشریه الکترونیکی یا مکتوب میتوانند درخواست خود را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای صدور مجوز ارسال کنند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است پس از دریافت تقاضا حداکثر ظرف مدت سه ماه نسبت به صدور مجوز یا ارائه دلایل عدم صدور مجوز مطابق قوانین و مقررات اقدام کند. در صورت عدم صدور مجوز، تشکلها میتوانند به دیوان عدالت اداری شکایت نمایند.
ج- حق دادخواهی در مراجع قضایی و شبه قضایی.
همچنین نمایندگان در ادامه با ماده ۱۴ طرح را با ۱۵۱ رأی موافق، بدون رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۵ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
بر اساس ماده ۱۴ این طرح آمده است:
منابع درآمدی تشکلها عبارتند از:
الف ـ حق عضویت اعضاء.
ب ـ کمکها و هدایای نقدی و غیرنقدی اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی یا غیرایرانی با مجوز وزارت اطلاعات یا اطلاعات سپاه یا وزارت امور خارجه.
پ ـ وجوه حاصل از فعالیتهای قانونی انجام شده در چهارچوب موضوع فعالیت، اهداف و اساسنامه.