قدمت اجساد مومیایی تازه کشف شده در شیلی به بیش از هفت هزار سال پیش بازمی گردد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ مصریها معروفترین مومیاییهاي جهان را دارند ، اما صاحب قدیمیترین آنها نیستند. بر اساس تازهترین مکشوفات باستان شناسی، مردم چینچورو _Chinchorro در صحرای آتاکامای شیلی اولین کسانی بودند که ۷۰۰۰ سال پیش مردگان خود را مومیایی کردند.
به تازگی در صحرای آتاکامای شیلی (خشکترین مکان روی زمین)، مومیاییهایی پیدا شد که قدمتشان ۲۰۰۰ سال قبل از مصریان است.
به گفته برناردو آریازا باستان شناس؛ مردم چینچورو باستان، از حدود پنج هزار سال قبل از میلاد مسیح مردگان خود را مومیایی میکردند. تاکنون در این منطقه از شیلی، بقایای صدها کودک یا صیاد دریایی که از حدود ۵۴۵۰ قبل از میلاد تا ۸۹۰ قبل از میلاد در ساحل اقیانوس آرام آتاکاما زندگی میکردند در مناطق Arica و Parinacota پیدا شده است. این گورستانهای باستانی در سال گذشته میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.
بر اساس رسوم گذشته مردم چینچورو، مومیایی کردن مختص طبقه بالای جامعه (مانند مصریان) نبود و همگان میتوانستند عزیزان خود را پس از مرگ مومیایی کنند.
مومیایی کردن، روشی برای حفظ جسد است که در آن امعا، احشا و مغز را پیش از خواباندن جسد در سدیمکربنات از بدن خارج میکردند و سپس در نوارهای پارچهای میپیچیدند. مومیایی کردن اجساد اشراف و امرا در مصر باستان مرسوم بودهاست.