رییس سازمان جهادکشاورزی همدان از بهره برداری از ۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان طرح حوزه کشاورزی و بهره برداری از سه طرح همزمان با سفر رییس جمهور به استان خبر داد.
وی با بیان اینکه همچنین عملیات اجرایی ۲ طرح فرنچفرایز در شهرستان بهار و یک گلخانه نیز در جریان این سفر آغاز خواهد شد، افزود: علاوه بر اینها ۱۴ طرح بزرگ و اثرگذار حوزه کشاورزی نیز در سطح استان همدان شناسایی و پیشنهاد افتتاح آنها در جریان سفر رییس جهمور، ارائه شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی همدان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۴ تولید محصولات کشاورزی در کشور با ۲۷ درصد افزایش یافته است، گفت: سهم استان همدان از این میزان افزایش تولید ۱۰ تا ۱۵ درصد پیشبینی شده است.
بهراملو با تاکید بر اینکه افزایش تولید بخش کشاورزی مستلزم استفاده از روشهای علمی است، افزود: با توجه به شرایط خشکسالی در کشور، مصرف آب که پایه تولید است باید کاهش پیدا کند و به همین منظور طرح تعادل بخشی در مصرف آب حوزه کشاورزی را به صورت جدی در دستور کار قرار داده ایم.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: تولید پایدار زمانی محقق میشود که بتوانیم منابع آبی را حفظ کنیم، همچنین تمام سازمانها باید در کنار هم برای موضوع تامین امنیت غذایی تلاش کنند.
بهراملو، یکی از راههای حفظ آب را مدیریت یکپارچه آن توسط فعالان و بهره برداران بخش کشاورزی دانست و گفت: ۷۵ درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود و اگر این مقدار آب در اختیار این سازمان قرار گیرد جهاد کشاورزی درباره مصرف پاسخگو خواهد بود.
وی با بیان اینکه تولید علمی باید بر اساس نقشه راه در سطح کلان باشد، گفت: ارتقای سطح گلخانهها و حوزه دام و طیور در دستور کار این سازمان است تا با تشکیل کمیته فنی مشکلات را شناسایی و راهکار مناسب را ارائه کنیم.
بهراملو همچنین به حل مشکل خرید خوراک طیور و نهادهها اشاره کرد و افزود: ۸۷ درصد تولیدات کشاورزی استان همدان مربوط به اراضی آبی است در حالیکه ۴۰ درصد اراضی استان آبی هستند.
وی با اشاره به افزایش سطح کشت گلخانهای در استان همدان، گفت: اجرای طرحهای گلخانه در اولویت برنامهها قرار دارد چراکه بهره وری تولید این مراکز ۶ برابر بیشتر است.
رییس سازمان جهادکشاورزی همدان با اشاره به اجرای طرح فراز در باغهای انگور استان همدان افزود: طرح پالایشگاه انگور در ملایر به زودی آغاز خواهد شد و هم اکنون در مرحله مطالعات قرار دارد.
بهراملو با بیان اینکه ۸۰ درصد اراضی آبی استان همدان به صورت تحت فشار و قطرهای است که متوسط کشوری آن ۴۵ درصد است، تصریح کرد: همدان در حوزه دانش بنیان دومین استان کشور است که پردیس فنآوری و نوآورزی را ایجاد کرده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه سالانه پنج میلیون تن محصولات کشاورزی در استان تولید میشود که ۶۵۰ هزار تن آن در حوزه دام و طیور است، تصریح کرد: این استان ۴.۵ درصد محصولات کشاورزی کل کشور را تولید میکند که ۲۳ درصد از ارزش افزوده بخشهای اقتصادی استان نیز مربوط به این بخش است.
بهراملو با بیان اینکه سهم استان همدان در ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور ۳.۳ درصد است، افزود: این استان یک هزار و ۹۵۰ هزار هکتار وسعت دارد که ۴۶ درصد آن منابع طبیعی، ۳۳ درصد آن در حوزه زراعت، ۳.۷ درصد در حوزه باغها و ۱۳.۱ درصد هم در بخش آیش است.
رییس سازمان جهادکشاورزی همدان با بیان اینکه استان همدان از مهمترین قطبهای بخش کشاورزی کشور است، گفت: با فعالیت ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان ۲۶ درصد اشتغال استان را بخش کشاورزی بر عهده دارد.