رئیس سازمان غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور را موظف کرد با نظارت دقیق برعملکرد داروخانهها با تخلفات احتمالی از جمله فروش آزاد داروهای تحت تعهد بیمه و گرانفروشی برخورد کنند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، "بهرام دارایی با ارسال نامهای به دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات درمانی سراسر کشور، همچنین گفت: در راستای اجرای طرح اصلاح ارتقای دسترسی بیماران به داروها، در مرحله اول اجرای این طرح، فقط داروهای تولید داخل مشمول این طرح خواهند بود و داروهای خارجی مشمول افزایش قیمت نخواهند بود.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه طرح دارویار از روز پنجشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۱ اجرا میشود و همه قیمتهای جدید به صورت آنی از طرف سازمان غذا و دارو ابلاغ شده است، گفت: قیمت مورد تعهد بیمههای پایه همزمان با ابلاغ قیمتهای جدید اصلاح شده است به نحوی که پرداختی بیماران در مقایسه با پیش از اجرای طرح تغییر نخواهد کرد.
"بهرام دارایی" افزود: ۳۶۶ قلم از داروهای ضروری و پرمصرف بیماران که تاکنون تحت تعهد بیمههای پایه نبود، تحت پوشش بیمه قرار گرفته است به نحوی که پرداختی بیماران در مقایسه با پیش از اجرای طرح برای این داروها تغییر نخواهد کرد، داروخانههای طرف قرارداد با بیمهها نیز مکلف هستند این اقلام را برای بیمهشدگان با در نظر گرفتن پوشش بیمه ارائه کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه ملاک قیمت دارو پس از اجرای طرح، وب سایت رسمی سازمان غذا و دارو خواهد بود، تاکید کرد: برخورداری از پوشش بیمهای دارو فقط برای داروهایی است که از طریق نسخه مورد تایید بیمههای پایه تجویز شده باشد، بنابراین در صورت فروش دارو خارج از چارچوب موردتایید بیمههای پایه، افزایش هزینه دارو به بیماران تحمیل خواهد شد.
"بهرام دارایی" تصریح کرد: داروخانههای طرف قرارداد با بیمهها تا قبل از به روزرسانی قیمتهای پایه جدید تحت تعهد بیمهها در سامانه فروش خود، حق افزایش قیمت داروها را ندارند تا بیماران مجبور به پرداخت اضافه از جیب نشوند؛ همچنین همه داروخانههای کشور مکلف به صدور فاکتور ریز اقلام برای بیماران هستند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بیمه موظف است برای برای بهرهمندی هرچه بیشتر مردم و بیماران از مزایای این طرح، به افراد فاقد بیمه یا نسخه معتبر برای دریافت دارو اطلاعرسانی کند.
درطرح دارویار، یارانه داروها به انتهای زنجیره منتقل و از طریق بیمهها به مصرفکننده نهایی اختصاص مییابد، این اقدام در راستای سیاستهای کلی نظام سلامت مبنی بر مدیریت منابع از طریق نظام بیمهای است.
توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، بهرهمندی همه دهکها از یارانه، تغییر نکردن پرداخت از جیب بیماران، اجرای بیمه همگانی برای آحاد مردم، برقراری پوشش بیمهای برای داروهایی که پیش از این تحت شمول حمایتهای بیمهای نبودند، اصلاح الگوی مصرف دارو و کاهش تقاضای القایی، کنترل قاچاق معکوس و رشد صادرات رسمی دارو، حمایت ویژه از داروهای مصرفی بیماران خاص و صعب العلاج از مزایای اجرای طرح دارویار است.