چزنک یا همان شله کینه ، دست پختی متنوع از زنان خوش ذوق عشایر شهرستان دره شهر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز ایلام؛ زنده نگه داشتن سنت ها، تلفیقی است از هنر و تنوع در غذاهای محلی که این روزها
با وجود زندگی ماشینی امروز، اما در بعضی از مناطق روستایی و عشایری استان هنوز زنان ایل دور هم جمع میشوند و سنتهای گذشته را زنده نگه داشتند.
یکی از این سنتها پخت نوعی نان است متفاوت از دیگر نانهای سنتی که در واقع هم نان است و هم یک غذای مقوی که با گذشت سالها هنوز دربین ایلات و عشایر رواج دارد.
شله کینه یا چزنک رغو نوعی نان ساجی نیم پخت هست که با روغن حیونی و شیره مخلوط میکنند و مورد استفاده قرار میگیرد و معمولا بعنوان سوغات منطقه برای مهمانان تهیه میشود.
علاوه بر این نوع نان ، نان فتیر، گرده نان که با زردچوبه و زعفران و پیاز درست میشود رواج دارد.