مدیر حوزه های علمیه گفت: ایران در برخی از حوزههای آموزشی درجهان پیشتاز است؛ لذا نیاز است تبیین دقیق و درستی از ظرفیت و استعدادهای کشور داشته باشیم.
وی گفتمان انقلاب اسلامی را تنها مقاوم فعال در مقابل تحمیل فرهنگی غربی توصیف کرد و یادآور شد: ایران اسلامی یکتنه در مقابل اقدامات و طراحیهای پیچیده و ابزارهای متنوع تمدن غربی برای استحاله فرهنگی ملتها، ایستادگی میکند.
مدیر حوزههای علمیه بر اهمیت حضور فعال در صحنه فرهنگ بینالملل و پرهیز از خستگی در نقد و تحلیل رویدادهای بینالمللی تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: باید ضمن تولید محتوا و تبیین دقیق شرایط، نظریات و تحلیلهای پویایی را برای ادامه راه ترسیم نماییم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه تبیینی از سند تحول آموزشوپرورش کشور ارائه کرد و ابراز داشت: در کنار فعالسازی ظرفیتهای نظریهساز، همواره باید ارائه و تبیین زیبای گفتمان پویای فرهنگ اسلامی را مبتنی بر ادبیات جهانی دنبال نماییم.
وی ضرورت ایجاد همگرایی و همراهی جهانی برای مقابله با تحمیل فرهنگی را مورد تأکید قرارداد و یادآور شد: فعالسازی شبکهها و هستههای مردمنهاد بینالملل در سطوح نخبگانی و زبانی، میتواند تأثیر بسزایی در جهتدهی به اسناد بینالمللی داشته باشد.
آیتالله اعرافی با بیان اینکه باید بر محورها و اصول مشترک میان فرهنگ و گفتمان جهانی ملتها تأکید نماییم، یادآور شد: نیاز است تا دستاوردهای عظیم ایران اسلامی در عرصه آموزش و تربیت در قالب ادبیات بینالمللی به جهانیان بهویژه نخبگان آموزش و فرهنگ کشورها تبیین گردد.
وی با بیان این که در اقلیت بودن حضور دختران و بانوان در عرصه آموزش مسئلهای جهانی است که ایران سالهاست از آن عبور نموده، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در برخی از حوزههای آموزشی در جهان پیشتاز است؛ نیاز است تا تبیین دقیق و درستی نسبت به ظرفیت و استعدادهای کشور داشته باشیم؛ چرا که ایران اسلامی از اقلیت پنداری آموزش بانوان، به سمت ایجاد اشتغال پایدار مبتنی بر ارزشهای دینی و فرهنگی حرکت نموده است.
مدیر حوزههای علمیه، ضمن تصریح بر ضرورت بهرهمندی تومأن از ظرفیت نخبگان حوزوی و دانشگاهی، تبیینی از ۱۲ محور چالشهای مهم بشری پیشروی ادیان ارائه کرد و خاطرنشان ساخت: نیاز است تا فعالان عرصه بینالملل در ایجاد همگرایی جهانی بیشازپیش به مشترکات دینی و فرهنگی کشورها توجه داشته باشند.
آیتالله اعرافی در بخش پایانی سخنان خود ضمن تأکید بر آمادگی حوزههای علمیه برای گسترش همکاریها با سازمان ملی تعلیم وتربیت کودک، به ظرفیت و استعداد حوزههای علمیه خواهران در این حوزه فعالیتی اشاره کرد.