مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل گفت:در راستای ابلاغ و اجرای قانون صیانت از جمعیت، برنامههای جوانسازی جمعیت در این استان اجرا میشود.
وی ادامه داد: آمارها نشان میدهد که کشور ایران در ۳۰ سال آینده جزو چهار کشور پیر جهان خواهد بود و لذا دولت با تصویب قانون "حمایت از خانواده و جوانی جمعیت" که ۷۳ ماده، ۸۱ تبصره و ۲۳۶ تکلیف قانونی دارد، قصد دارد ۲۱ مانع پیش روی جوانی جمعیت را بردارد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل گفت: در حالی که در گذشته نرخ رشد باروری در ایران ۶.۸۶ بوده و در سالهای دهه ۶۰ هر زن ۱۵ تا ۴۹ ساله ۶.۴ فرزند داشت این شاخص در پی اجرای سیاستهای کنترل جمعیت برگرفته از سیاستهای غلط سازمان جهانی بهداشت در ایران در سال ۱۳۹۰ به ۱.۶ فرزند رسید.
وی افزود: بررسیها نشان میدهد که ادامه روند کاهش نرخ باروری زنان و بیعلاقگی خانوادههای جدید موجب خواهد شد که تا شاهد کاهش بیش از پیش جمعیت کشور باشیم.
او افزایش بار تکفل جامعه، افزایش بازنشستگان و کاهش نیروی کار، افزایش مستمری بگیران و کاهش مبالغ دریافتی صندوقهای بیمهای و نظایر آن بخشی از تبعات جامعه سالمند ذکر کرد.
وی بیان کرد: شاید نداشتن شغل، ازدواج برخی از جوانان را به تاخیر انداخته است و یا اوضاع اقتصادی و معیشتی برخی از خانوادهها را مجاب کرده که فرزندی نداشته یا حداکثر یک فرزند داشته باشند لذا تامین مسکن، اشتغال جوانان متاهل و دارای فرزند، ایجاد امنیت اقتصادی و شغلی برای زوجین و فرهنگ سازی فرزندآوری، میتواند راهکارهایی برای اجرای قانون موردنظر باشد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل گفت: دولت با توجه به حساسیت موضوع با تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت سعی دارد کم کاریهای گذشته را جبران کند و برای جوانی جمعیت اقدامات موثرتری انجام دهد.
بیشتر بخوانیم:
ریش اردبیل سفید میشود
کاهش نرخ رشد جمعیت در اردبیل، زنگ خطر پیرترشدن نیروی انسانی استان در سالهای آینده را به صدا درآورده است.