یک مقام وزارت جهاد کشاورزی از افزایش اعتبار قنوات از ۱۰ میلیارد تومان به ۴۴۰ میلیارد تومان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، فریبزر عباسی، سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی روز پنجشنبه در نشست هماندیشی بررسی مسائل و مشکلات حوزه آب و خاک جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: باید توقعات و انتظارات را با واقعیات بودجهای بسنجیم تا دریابیم چقدر میتوان به استانها وعده داد، سال گذشته مجموع اعتبار استان ۱۷۸ میلیارد تومان مصوب استان بود که بخشی از آن تخصیص پیدا کرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: امسال مجموع اعتبارات معاونت آب و خاک به جز قنوات، نسبت به سال گذشته کاهش داشته، به طوری که اعتبار سامانههای نوین آبیاری ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش داشته است. به تبعیت از کاهش رقم بودجه، اعتبارات کلی نیز رشد آنچنانی نشده و برخی موارد کاهش نیز داشته است.
عباسی اضافه کرد: تامین آب کشور ما از طریق بارندگی است که بارندگی نیز در درازمدت به کمتر از ۲۳۰ میلیمتر و در ۲ سال اخیر به کمتر از ۲۰۰ میلیمتر رسیده، و چارهای جز صرفه جویی و استفاده بهینه و محدود کردن توسعه افقی نداریم.
وی درباره ارائه تسهیلات نیز ادامه داد: در تسهیلات به خصوص در تبصره هشت که همه موارد پیش بینی شده، محدودیتی وجود ندارد و براساس تفاهم نامهای که سال گذشته با بانک کشاورزی منعقد شده، بهره برداران میتوانند از این تسهیلات بهرهمند شوند. ارزش تفاهم نامه با بانک کشاورزی در سال گذشته، حدود هفت هزار و ۴۰۰ میلیارد بوده که تقریبا نیمی از آن در سال گذشته محقق شده، و باقی نیز امسال محقق میشود.
سرپرست معاونت آب و خاک جهادکشاورزی در خصوص قنواتی که ثبت جهانی شده است و آب آنها در کشاورزی استفاده میشود، گفت: اعتبارات ثابتی برای این قنوات در نظر گرفته میشود که قنات ابراهیم آباد نیز از این قناتها است، در مجموع حدود ۱۲ قنات وجود دارد که ثبت جهانی شده است. سال گذشته مجموع اعتبارات قنوات استان ۲۴ میلیارد بوده که ۱۳ میلیارد آن تخصیص یافته، و امسال نیز قول میدهیم که این رقم دو و نیم برابر افزایش پیدا کند.
عباسی بیان کرد: اعتبار ۲۴۰۰ میلیاردی در سامانههای نوین آبیاری امسال به حدود دو هزار میلیارد رسیده که کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی داشته است. سال گذشته اعتبار مصوب استان حدود ۷۰ میلیارد بوده، که قول میدهیم امسال کمتر نشود.
این مقام مسئول ادامه داد: در سفرهای استانی رییس جمهور بیش از ۷۰ درصد اعتبارات مصوب شده در بخش کشاورزی به طرحهای آب و خاک اختصاص یافته است.
همچنین رضا سرافرازی، مدیرکل امور آب و کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در این نشست با بیان اینکه ۴۱ هزار رشته قنات فعال در سطح کشور وجود دارد، گفت: در بحث مرمت قنوات و حوزه آبخیزداری، امسال اعتبار خوبی از محل اعتبارات محرومیت زدایی مقرر شده که به این حوزهها اختصاص یابد.
سرافرازی تاکید کرد: اعتبارات ملی براساس تحقیق و شاخصها به استان و سه شهرستان خنداب و کمیجان و اراک اختصاص پیدا میکند. همچنین اعتبار جداگانهای به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شده که در قالب اعتبار خشکسالی به سه شهرستان مذکور در استان اختصاص مییابد.
بنابر این گزارش، در این سفر یکروزه بازدید مزرعه شیر و گوشت خامه با مساحت بیش از ۲۰۰ هکتار، قنات روستای ابراهبم آباد، حضور در گلزار شهدای ابراهیم اباد، بازدید از شرکت آبیار ماشین پارس خیرآباد و بازدید از برخی قنوات اراک صورت گرفت.